Kmü, Karamanoğulları beyliği sempozyumuna ev sahipliği yapacak
Orta Anadolu ve Akdeniz bölgesinde kurulmuş olan Türk Beyliklerinin bütün boyutları ile ele alınarak tartışılmasını öngören ‘Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu’ dizisinin ikincisi Karamanoğulları Beyliği’ne ayrıldı.
KMÜ ile Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu, İslam Tarihçileri Derneği, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek olan sempozyum, KMÜ konferans salonlarında gerçekleştirilecek.
Sempozyumun Açılışı 23 Ekim Saat 10.00’da
Sempozyumun açılışı, 23 Ekim Cuma günü saat 10’da, KMÜ SKS 1 Nolu Konferans Salonunda protokol konuşmalarıyla başlayacak. Konuşmaların ardından açılış oturumu düzenlenecek, sonrasında ise Yöresel El Sanatları Karma Sergisi ve Karamanoğulları Eserleri Fotoğraf Sergisi gezilecek. Program, bildiri sunumları ile devam edecek.
17 Oturum, 66 Bildiri, 96 Katılımcı
Üç gün boyunca 17 oturum halinde gerçekleştirilecek olan sempozyuma 96 bilim insanı ve araştırmacı katılarak 66 farklı bildiri sunacaklar. Sempozyumda Karamanoğulları’nın Anadolu’ya Yerleşmeleri, Kuruluş Döneminde Osmanlı Sarayında Karamanlılar, Mevlana Hamza-i Karamanî’nin Osmanlı Bürokrasisine Etkisi, Karamanoğulları’nın Osmanlılara Sosyolojik Mirası, Karamanoğulları-Moğol İlişkileri, Osmanlı-Akkoyunlu Hâkimiyet Mücadelesinde Karamanoğulları’nın Rolü, Karamanoğulları’nın Kudüs’e İlgisi, Safevi Dönemi Öncesi Azerbaycan’da Karamanlılar, Karamanoğulları’nın Hristiyan Aktörlerle Münasebetleri, Karamanoğulları Beyliği’nin Sosyal-Kültürel ve Dini Hayatı, Vakıf ve Tımar Sistemleri ve Kurumsallaşması, Karamanoğulları Beyliği Sikkeleri ve Ekonomisi, Karamanoğulları Beyliği Döneminde Tasavvufun Mimariye Etkisi, Karaman’da Mevleviliğin Doğuşu ve Gelişmesi, Şikari’nin Karamannamesi’nde Geçen Yer İsimleri, Karamanoğulları Beyliği Atlası, Karaman Müzesinde Sergilenen Geleneksel Giysilerin İncelenmesi, Karamanoğulları Kitap Sanatları, Karaman Aşıklık Geleneği gibi birçok konu hakkında 66 bildiri sunulacak. Bildiriler, Türk Tarih Kurumu tarafından sempozyum bildiri kitabı olarak yayınlanacak.