Konyada Yılbaşından Sonra Hindi Satışı Da Fiyatı Da Düştü
Beyşehir’e bağlı Yeşildağ Mahallesi yakınlarında kurulu bulunan hindi çiftliğinin sorumlusu Erdal Baysal, yaklaşık 7 ay önce kurulan çiftlikte halen 300 civarında hindi bulunduğunu belirtti. Yaklaşık bin 65 hindinin yer aldığı çiftlikte, yılbaşına kadar 700’ün üzerinde hindinin satıldığını, geriye kalan 300’ünün ise yeterli talep gelmeyince ellerinde kaldığını vurgulayan Baysal, bunları da satabilmek için tane fiyatını 60 liraya kadar düşürdüklerini söyledi.
Beyşehir’in tek hindi çiftliğinde yetiştirdikleri hindilerin kış mevsimine kadar çevredeki arazide doğal olarak yayılıp ot ve çekirgelerle beslendiğini, sadece 3-4 çuval kadar yem atarak takviye yaptıklarını anlatan Baysal, “Hindiler arazide ne bulursa yiyor, kar yağdığında kapalı alana alıyoruz ama havalar güzel olduğunda hep dışarıda doğal ortamda, organik olarak doğal yollarla besleniyor. O yüzden eti de çok lezzetli oluyor. Bu çiftliği kurarken hedefimiz; yetiştirdiğimiz hindilerin hepsini de yılbaşına kadar satabilmekti. Ancak, elimizde 300’ü kaldı. Tanesini 60 liraya kadar düşürdüğümüz bir hindinin ortalama ağırlığının 5 kilo civarında olduğunu düşünürsek kilo fiyatı da oldukça cazip bir noktaya geliyor. Perakende olarak da isteyenlere şu anda bu fiyattan verebiliyoruz. Kış sofralarının vazgeçilmesi olan arabaşı çorbalarında hindi etinden istifade etmek isteyenlerden talepler geliyor. Ancak, bölge insanı hindi etine yabancı olunca, satış için pazar arayışımız devam ediyor. Kalan hindilerimizi toptan olarak vermek için alıcı bekliyoruz” diye konuştu.
Aynı zamanda çiftlikteki hindilerin bakımını da üstlenen Baysal, onlarla aradan geçen 7 ay içerisinde sürekli birlikte olduklarından kendisine alıştığını da belirtirken, ıslık çaldığında, çağırdığında toplu olarak yanına geldiklerini de anlatarak, “Yazdan bu yana bana iyice alıştılar. ‘Gel gel’ diye çağırdım mı hepsi birlikte yanıma geliyor. Beni sanki babaları sanıyor hindiler. Çiftlikte tellerin içerisinde, dışında her yerde geziyorlar. Uçuyorlar, hatta dama çıkıp konuyorlar, tel çitin üzerine çıkıyorlar. Tellerden ayaklarının zarar görmemesi için keseler bağladık çitlerin üzerine. Zaman zaman bazılarını kucağımıza da alarak onlara sevgimizi ve şefkatimizi gösteriyoruz. Bundan çok hoşlananları da oluyor” ifadelerini kullandı.