Maaşlarda yüzde 56 zam geldi: İmzalar da atıldı!
Şubat ayının sonuna kadar tahsis numarasının son rakamına göre milyonlarca emeklinin maaş ödemesinin iletilmesi beklenirken, asgari ücretli çalışanlar da şubat ayından itibaren zamlı maaşları almaya başladılar.
Asgari ücretliler, emekliler ve memurlar maaş zamlarına ve zamlı maaş ödemelerine dair gelişmeleri yakından takip ederken, şubat ayında toplu iş sözleşmeleri ve ek protokol görüşmeleri neticesinde anlaşmalar sağlandıkça da kamuoyu bilgilendiriliyor. Bu çerçevede, yüzde 56’lık maaş zammının netlik kazanmasının ardından ayrıntılar merak konusu olurken, yapılan resmi açıklama ile birlikte detaylar belli oldu.
Maaşlara Büyük Zam
Emekli ve memur maaşlarına temmuz ayında zam yapılması beklenirken, asgari ücret zammı da aralık ayında gerçekleşecek olan asgari ücret tespit komisyonu toplantıları neticesinde belli olacak.
Milyonlarca memur ve emekli maaş zammı ile ilgili araştırmalara hız kesmeden devam ederken, şubat ayının ilk günlerinden itibaren gerçekleşen görüşmeler neticesinde maaş zamlarına, sosyal haklardaki iyileştirmelere dair kamuoyu bilgilendiriliyor. Bu kapsamda, yüzde 56 oranında maaş zammının belli olmasının ardından detaylar merak konusu oldu.
Maaşlara yüzde 56 oranında zam yapılmasına ilişkin karar alınması sonrasında maaş zammının ve sosyal haklardaki iyileştirmelerin detaylarına ilişkin Ortahisar Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde ‘’Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’dan çalışanlarına büyük jest geldi. Belediye Başkanı Kaya, rekor zam ve ikramiyeyi, Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni’nde duyurdu. Ortahisar Belediyesi’nde çalışan kadrolu ve sözleşmeli işçileri ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, Belediye Başkanı Ahmet Kaya ile Belediye İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Numan Öztürk arasında imzalandı. 2 yıllık sözleşmeye göre işçiler ilk yıl toplamda yüzde 56 oranında zam alacak. İkinci yıl ise enflasyon oranı + yüzde 5’lik refah payı maaşlara zam olarak yansıyacak. Ayrıca ikramiyelerin hesaplanmasında kullanılan ve 15+15 olan yevmiye sayısı da, 26+26 olarak artırıldı ve 52 yevmiyeye çıkarıldı. Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen ‘Belediye-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni’ne Başkan Kaya’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Cüneyit Zorlu, Alpaslan Özdemir, Alper Öztürk ve Mustafa Özer İskender, ORBEL A.Ş Genel Müdürü Celal Akaç, Belediye-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Numan Öztürk, CHP İl Başkanı Mustafa Bak, CHP İlçe Başkanı Haluk Batmaz, birim müdürleri ve çok sayıda personel katıldı’’ denildi.