Mazot Desteği Başvuruları Bugün Başladı! Çiftçilere YENİ Yardım

Mazot Desteği Başvuruları Bugün Başladı! Çiftçilere YENİ Yardım
Mazot desteklerine dair ülke genelindeki farklı belediyeler açıklamalarda bulunmaya devam ediyorlar.

Tarım ve Orman Bakanlığı temmuz ayı boyunca farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekleri belirli bir takvime göre ülke genelindeki çiftçilere iletti. Son olarak dün itibariyle sekiz farklı alt başlıktan oluşan temmuz ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin sağlanmasının ardından tarım ve orman bakanlığının tarımsal desteklerin yanı sıra ülke genelindeki farklı belediyelerin üreticilere sunduğu destekler de merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, belediyeler de çiftçilere sağlanacak olan desteklerin ayrıntılarına ilişkin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile bilgi veriyorlar.

Mazot Desteği Başvurusu 2024

Üreticilere destek olabilmek için her geçen gün yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Ankara Büyükşehir Belediyesi de üreticilere mazot desteği sunulacağını belirtti. 2024 güz dönemi için 27 Temmuz ile 31 Ağustos tarihleri arasında Çiftçi Kayıt Belgesi ve traktör ruhsatı ile internet üzerinden başvuru yapılabilecek. Söz konusu başvuruların başlamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda:

‘’Üreten Başkent için çiftçimize verdiğimiz destekler sürüyor. “2024 Yılı Güz Dönemi Mazot Desteği” kapsamında; traktör ruhsatı ve çiftçi kayıt belgesi olan üreticilerimize; En az 5 dekar ve en fazla 20 dekar üzerinden olmak üzere destekleme yapılacaktır’’ ifadelerine yer verildi.

2024/06/15/ciftcilere-hasar-destegi.jpg

Çiftçi Destekler Temmuz 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi üreticilere sunulacak olan mazot desteği ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile bilgilendirmede bulurken, 31 Ağustos tarihine kadar sürecek olan söz konusu mazot desteği başvurularının yanı sıra ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan üreticiler de belediyelerin tarımsal destek projelerini merak ediyorlar. Tarımsal destek projelerine dair belediyeler geçtiğimiz aylarda olduğu gibi temmuz ayında da resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurular yayınlıyorlar. Bu durumda, önümüzdeki süreçlerde çiftçilere destek olabilmek için yeni programlar hayata geçirildikçe belediyeler açıklamalar yapacaklar.