Mazot ve Gübre Desteği! Çiftçilere YENİ Destek Geldi

Mazot ve Gübre Desteği! Çiftçilere YENİ Destek Geldi
Tarım ve Orman Bakanlığı mazot ve gübre desteğinin de aralarında yer aldığı temmuz ayının ilk tarımsal destek ödemesini çiftçilerin hesaplarına yatırdı.

Geçtiğimiz hafta cuma günü temmuz ayının ilk tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarılmasının ardından bu hafta itibariyle temmuz ayının ikinci tarımsal destek ödemesinin üreticilere verilip verilmeyeceği merak ediliyordu. Tarım ve Orman Bakanlığı da temmuz ayının ikinci tarımsal destek ödemesini dün itibariyle sağlandığını duyurdu. Üç farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesinin ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarılmasının ardından alt başlıklara ve ödeme tutarlarına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bakanlık da resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile tarımsal desteğin detaylarına ilişkin bilgi verdi.

Tarım Bakanlığı Temmuz 2024 Tarımsal Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre temmuz ayının ikinci tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki çiftçilere iletildi. Hububat-baklagil dane mısır desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, mazot ve gübre desteği olmak üzere üç farklı alt başlıktan oluşan tarımsal destek ödemesi toplamda 87.484.000 TL oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metnine göre tarımsal desteğin detayları ve alt başlıkları şöyle:

Hububat-Baklagil Dane Mısır desteği kapsamında 79 milyon 567 bin TL,
Kırsal kalkınma yatırım desteği kapsamında 7 milyon 309 bin 19 TL,
Mazot ve gübre desteği kapsamında 607 bin 981 TL.

2024/06/14/aile-bakanligi-destekleri-2024.jpg

Tarımsal Destekler 2024 Temmuz

Mazot ve gübre desteğinin de aralarında yer aldığı temmuz ayının ikinci tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarılırken, önümüzdeki süreçlerde tarımsal desteklerin verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleri genellikle cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıyor. Bu durumda, temmuz ayının son günlerine kadar farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destekler cuma günleri ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanacak. Üreticiler de tarımsal desteklere ilişkin yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler. Tarımsal destek ödemelerinin yanı sıra farklı programlar çerçevesinde de destekler sunuluyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın üreticilere sağladığı desteklere erişmek ve detaylı bilgi edinmek isteyen kişiler bakanlığın resmi internet sitesini ve sosyal medya hesaplarını ziyaret edebililer.