Memur Zammı Hesaplandı! 3 Gün Kala Son Tablo

Memur Zammı Hesaplandı! 3 Gün Kala Son Tablo
Memur maaş zammının netlik kazanmasına üç gün kala çeşitli oranlar üzerinden hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

Milyonlarca memurun gözü kulağı gelecek hafta çarşamba günü açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrilmişken, söz konusu enflasyon rakamları öncesinde memur maaş zammı için hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor. Bu çerçevede, 30 Haziran tarihinde yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı ve haziran ayı enflasyon beklentileri üzerinden öğretmenlerin, doktorların, hemşirelerin, avukatların maaşlarının hangi oranda artacağına dair hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

2024/03/16/hesaplama.jpg

Memur Maaşları Ne Kadar Artacak?

Memur maaş zammı belirlenirken Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verileri kritik öneme sahip oluyor. Bu çerçevede, memur maaşları için beş aylık zam oranı yüzde 17 civarında yer alırken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından bu oran yüzde 20 dolaylarında yer alacağı tahmin ediliyor. Bu kapsamda, gelecek hafta çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurmasının ardından farklı meslek gruplarındaki milyonlarca memurun maaşı yüzde 20 civarında yükselebilir. Memurlar da haftaya çarşamba günü haziran ayı enflasyon rakamlarına ilişkin yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.