Meteoroloji Açıkladı! Yaz Ortasında YAĞMUR BASTIRACAK İşte O İller

Meteoroloji Açıkladı! Yaz Ortasında YAĞMUR BASTIRACAK İşte O İller
Temmuz ayının son günleri itibariyle yurt genelinde sıcak havalar etkili olurken, yağış ihtimalleri de vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü temmuz ayının ilk günlerinden itibaren ülke genelinde farklı şehirlerde beklenen hava olaylarına ilişkin düzenli olarak bilgilendirmede bulunurken, temmuz ayının son günlerinde de yağış ihtimalleri merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, hafta sonunda planlama yapmak isteyen kişiler de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava tahminlerini yakından takip ediyorlar. Meteoroloji de bugün itibariyle etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışa ilişkin resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgilendirmede bulundu.

Temmuz 2024 Yağmur Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bugün saat 06.00 ile 23.59 arasında Doğu Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Söz konusu kuvvetli yağış ihtimaline ilişkin Meteoroloji'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan bilgilendirme metninde:

‘’27.07.2024 Cumartesi günü Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Giresun, Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon'un doğusunda yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ denildi.

2024/06/18/bayram-yagmur-beklentisi.jpg

Oluşabilecek Risklere Dikkat

Bugün etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağış ihtimaline dair Meteoroloji resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgilendirmede bulunurken, söz konusu yağış nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Söz konusu yağışın yanı sıra yurt çapındaki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel hava tahminleri yakından takip ediyorlar. Önceki aylarda olduğu gibi temmuz ayında da yağış ihtimalleri oluştukça Meteoroloji’nin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanan duyurular ile kamuoyu bilgilendiriliyor.