Minibüse Zam Geldi! İşte Öğrenci ve Sivil Bilet Fiyatları

Minibüse Zam Geldi! İşte Öğrenci ve Sivil Bilet Fiyatları
Temmuz ayının ortalarında da ülke genelindeki farklı şehirlerde toplu taşıma fiyatlarında değişikliğe gidiliyor.

Temmuz ayının ortalarında yurt çapındaki farklı şehirlerde toplu taşıma fiyat tarifelerinde değişiklikler yaşandıkça kamuoyu bilgilendiriliyor. Bu çerçevede, önceki aylarda olduğu gibi temmuz ayında da ülke genelindeki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar toplu taşıma zamlarına dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Minibüs Ücretlerine Zam!

Ülke genelindeki farklı belediyeler toplu taşımadaki fiyat tarifelerinde değişikliğe gidilmesi durumunda resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları duyurular ile güncel fiyatlara ilişkin bilgilendirmede bulunurken, minibüs fiyatlarında artış olup olmayacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda, temmuz ayının ortalarında da ülke genelindeki farklı şehirlerde minibüs ücretlerine zam yapıldıkça açıklamalar geliyor. Malatya'da minibüs ücretlerinde artış gerçekleşti. Yapılan artış neticesinde sivil yolcular için dolmuş ücreti 14 TL olurken, öğrenci yolcular için ise 9 TL olarak belirlendi. Söz konusu zammın netlik kazanmasının ardından ilerleyen günlerde Malatya genelindeki minibüsçülerin zamlı fiyatları yürürlüğe koyması bekleniyor.

2024/06/14/yuzde-35-maas-zammi.jpg

Toplu Taşımaya Gelecek Mi?

Malatya'da minibüs ücretinde artışa gidilmesinin ardından, yurt çapındaki farklı şehirlerde ikamet eden vatandaşlar da toplu taşıma fiyatlarında değişiklik olup olmayacağını merak ediyorlar. Toplu taşıma fiyat tarifelerinde değişiklikler yaşandıkça belediyeler resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları açıklamalar ile kamuoyunu bilgilendiriyorlar. Bu kapsamda, temmuz ayının son günlerine kadar belediye meclislerinde toplu taşımaya zam yapılmasına ilişkin kararlar alınması halinde açıklamalar gelecek.