PTT Yardımları 2024! Zamlı Ödeme Tarihleri Belli Oldu

PTT Yardımları 2024! Zamlı Ödeme Tarihleri Belli Oldu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın zamlı sosyal yardım ödemelerini hangi tarihlerde hesaplara aktaracağı belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar temmuz ayının ilk günlerinde memur maaşlarının yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin araştırmalar yapmaya başladılar. Bu çerçevede, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerindeki artışlara dair memur maaş katsayısı baz alınarak hesaplamalar gerçekleşirken, zamlı ödemelerin hangi tarihten itibaren hesaplara aktarılacağı temmuz ayının ortalarında merak edilen konular arasında yer alıyor.

2024/03/17/turk-lirasi-destek.jpg

Zamlı Sosyal Yardım Tarihleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayının sosyal yardım ödemelerini hak sahibi vatandaşlara iletmeye devam ediyor. Yaşlı ve engelli aylıklarının, aile destek paketi ödemesinin sağlanmasının ardından ilerleyen süreçlerde evde bakım maaşının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesi bekleniyor. Söz konusu desteklerin verilmesinin ardından ağustos ayından itibaren zamlı sosyal yardımların verileceği düşünülüyor. Bu çerçevede, 10-20 Temmuz tarihleri arasında yaşlı ve engelli aylıkları, evde bakım maaşı, sosyal ve ekonomik destek ödemesi zamlı olarak ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden de sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.