Rektör Çamsari, Meü Radyosu’nun Konuğu Oldu
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Üniversitesi Radyosu’na konuk oldu.
Uzm. Recep Ünal tarafından hazırlanan Gündem programına katılan Prof. Dr. Çamsarı, Uzm. Ünal’ın sorularını yanıtladı ve gerçekleştirmeyi planladıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Akademik kariyerini gerçekleştirdiği Mersin Üniversitesi’nde rektör olarak görev almaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Çamsarı, Mersin Üniversitesi’nin kurulduğu bölge ve şehir bakımından büyük potansiyel barındıran bir üniversite olduğunu belirtti. Üniversitenin kurulduğu günden bu yana pek çok alanda gelişme kaydettiğini ancak gelinen noktanın yeterli olmadığını belirten Çamsarı, kendilerinin bu gelişmeyi daha ileri noktalara taşımak için çalışacaklarını kaydetti.
Üniversite sanayi işbirliğine verdiği önemi vurgulayan Çamsarı, üniversitenin bir adım önde olarak kente ışık tutması gerektiğine inandığını aktardı. Bölgenin ihtiyacına uygun bölümleri açmaya öncelik vereceklerini ifade eden Çamsarı, sanayiciliğe, tarıma ve denizciliğe yol gösterecek bir yapılanma için çalıştıklarını söyledi. Teknoloji Transfer Ofisi’nin TÜBİTAK’tan iki proje desteği aldığına değinen Çamsarı, desteklerin bilimsel projeleri arttırmanın yanı sıra üniversiteyle sanayicileri yakınlaştıracağını belirtti. Konuşmasının devamında Mersin Üniversitesi İleri Teknoloji Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden (MEİTAM) bahseden Çamsarı, “Mersin hem ithalat hem de ihracatta lider konumdadır. Bu sektörde yer alanların söz konusu ürünlerin numunelerini ölçüm ve tahliller için il dışına göndermesi bizi üzüyor. Oysa bizim 13 trilyon sermayeyle kurulmuş, oldukça donanımlı laboratuvarımız var. Bu merkez sanayicinin ve işadamlarının pek çok ihtiyacını karşılayabilecek konumda” diye konuştu.
Yönetimle öğrenci ilişkileri konusundaki düşüncelerini de aktaran Çamsarı, üzerinde çalıştıkları ‘Öğrenci Dekanlığı’ sisteminden bahsetti ve Türkiye’de birkaç vakıf üniversitesinin uyguladığı bu sistemin ayrıntılarıyla ilgili bilgiler verdi. Öğrencilerle kesintisiz bir diyalog sürdürebilmeyi hedeflediklerini ifade eden Çamsarı, bu sayede olumsuzlukların oluşmadan önlenebileceğini söyledi. Çamsarı, kendi yetki alanlarındaki tüm sorunların çözümü için elinden geleni yapacaklarını aktardı. Çiftlikköy Kampüsü’nde yer alan yemekhanenin kapasitesinin yetersizliğine dikkat çeken Çamsarı, “Yemekhanenin üst katında geniş bir alan düzenlenip yemek yenebilecek bir alan oluşturuldu. Ancak bu yeterli değil. Dolayısıyla biz orta vadede yemekhanenin karşısındaki alana yeni bir blok yapmayı, uzun vadede ise farklı bir bina inşa ederek üniversite personelinin ve öğrencilerin daha geniş alanlarda hizmet almalarını sağlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Tıp Fakültesi Hastanesi’nin ulaşım, otopark, kanalizasyon gibi sorunları olduğuna dikkat çeken Çamsarı, bu sorunları gidermek için yerel yönetimlerle işbirliği içinde çalıştıklarını dile getirdi. Merkez kapüsün yanı sıra ilçe kampüslerde planlanan yenileme ve iyileştirme çalışmalarına da değinen Çamsarı, kurulması için ilk adımın atıldığı Onkoloji Hastanesi’ne değindi. Bölgede böyle bir hastanenin eksikliğini bildiklerini ve harekete geçtiklerini söyleyen Çamsarı, hayırsever işkadını Aysel Sabuncu’nun hastaneyle ilgili ciddi bir meblağda bağış yaptığını belirtti. Bu desteğin kendileri için önemli olduğunu dile getiren Çamsarı, hastanenin yapımı için Mersinli hayırseverlerden de destek beklediklerini ifade etti. Personel atamalarıyla ilgili ölçütün liyakat olması gerektiğini kaydeden Çamsarı, atama yükseltmeden, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) başvurularına kadar pek çok konuyu kapsayan yönergelerin yeniden gözden geçirildiğini ve düzenleneceğini aktardı. Üniversitenin personel eksikliğine dikkat çeken Çamsarı, bu eksikliğin giderilmesi halinde üniversitede gerekli işleyişin sağlanacağını kaydetti.