Şehrimiz Konya Ufkumuz Dünya Projesi Tanıtıldı

Şehrimiz Konya Ufkumuz Dünya Projesi Tanıtıldı
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında gerçekleştirilecek “Şehrimiz Konya Ufkumuz Dünya” projesinin tanışma toplantısı yapıldı.

Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında, Konya İHH İnsani Yardım Derneği, Birlik Vakfı Konya Şubesi, Kulu-Cihanbeyli Yardımlaşma, Kültür ve Çevre Derneği, Hocacihan İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği ve Konevi-Der ortaklığında yürütülen “Şehrimiz Konya Ufkumuz Dünya” Projesi’nin tanışma toplantısı gerçekleştirildi. Amacı şehir dışından eğitim için Konya’ya gelen üniversite öğrencilerinin şehre uyum sürecini hızlandırmak ve öğrencilere Konya’nın kültür ve tarihini tanıtmayı amaçlayan projenin tanıtım toplantısı üniversite öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Programa Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Opr. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

Selçuklu Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman işbirliği içerisinde olduklarını ifade eden Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, “Özellikle gençlere yönelik birçok projeyi destekliyoruz. “Şehrimiz Konya Ufkumuz Dünya” projesi de o projelerden birisi. Böyle güzel bir projenin destekçisi olmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

"Size Konya’yı tanıtmayı bir borç biliyoruz"

“Şehrimiz Konya Ufkumuz Dünya” projesinin uzun soluklu bir proje olmasını temenni eden Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Opr. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, “Projenin şehrimize, İslam milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Anadolu tarihinin her döneminde önemli bir merkez olma özelliğini devam ettiren Konya Müslümanların Anadolu’yu fethinden sonra büyük önem kazanmış, Anadolu Selçuklu Devleti yıkılıncaya kadar Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmıştır. Tanpınar’ın ‘Bir Başkent her zaman başkenttir’ dediği gibi Konya Selçuklulardan günümüze kadar merkez olma özelliğini

sürdürmektedir. Osmanlı Döneminde Karaman eyaletinin merkezi olan şehir tarıma dayalı ekonomisiyle birlikte önemli bir irfan ve kültür merkezi olarak tüm dünyada tanınmaktadır” ifadelerini kullandı.

İnsanlığın en eski şehri kabul edilen Konya’nın kendine ait folkloru, yaşayan gelenekleri ile özgün bir kültüre sahip olduğunu ifade eden Uysal, “Yaşayan Konya kültürünü Konyalılar olarak siz kardeşlerimize tanıtmayı üzerimize bir borç olarak kabul ediyoruz. İnşallah bundan sonra da birçok etkinlikte sizlerle beraber olmayı ümit ediyoruz. Bu kapsamda şehir merkezi, yakın civarı ve ilçelerimize yönelik kültür gezileri, çiğköfte oturumları, yüzme faaliyetleri ve birçok zengin faaliyetler gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu.