Selçuk Tıp’ta Psikosomatik Tıp Kongresi
Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Pisikosomatik Tıp Derneği, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı işbirliğinde bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Kongresi Konya’da gerçekleştirildi.
SÜ Tıp Fakültesi’nin ev sahiplinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrenin açılışına Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Derneği Başkanı Prof. Dr. Özkan Öztürk ve akademisyenler katıldı.
13 PANEL, 10 KURS VE 3 KONFERANS
Kongreye ev sahipliği yapan SÜ Öğretim Üyesi ve Kongre Eş Başkanı Doç. Dr. Bilge Burçak Annagür, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, büyük bir İslam düşünürü olan Hz. Mevlana’nın toplum genelinde insanların acılarının dindirilmesinde ve hayattan kopmadan geleceğe ümitle bakmasında çok önemli görevler ifa ettiğini ve bu bağlamda Kongre temasını “Yaşam Boyu Psikosomatik Tıp” olarak belirlediklerini ifade etti.
Doç. Dr. Annagür, “Birbirinden değerli bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştireceğimiz kongremizde amacımız insan sağlığı ve hastalıklarının biyolojik ve psikososyal bütünlüğünü vurgulamak ve modern psikiyatrinin son yaklaşımlarını interaktif bir şekilde katılımcılarımızla paylaşmaktır. 3 günlük kongremizde 62 konuşmacı eşliğinde, 13 panel, 10 kurs ve 3 konferans sunulacaktır” dedi.
“ANA TEMA YERİNDE BİR KAVRAM”
Kongrenin açılışında söz alan SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, “Fiziksel hastalığı olan ya da cerrahi girişim uygulanan hastalarda görülen ruhsal kriz ve hastalıkların araştırılması, tanısı, tedavisi, izlenmesi ve önlenmesine dönük hizmet sunan bir psikiyatri disiplini olan ‘Liyezon Psikiyatrisi’nin böyle bir atmosferde ele alınıp güncel konularla desteklenmesini oldukça önemsiyorum. Her şeyden önce Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi, işbirliği yaptığı tüm bölümlere ruh sağlığı konusunda önemli destek vermekte, ortak çalışmaların planlanması ve yürütülmesi konusunda işbirliği yapmaktadır. Bu açıdan değerlendirildiğinde gerek hasta, gerek hasta yakını, gerekse hekim psikolojisi düşünüldüğünde bu alanın ne denli önemli olduğu görülebilir. Ayrıca ana temanın ‘Yaşam Boyu Psikosomatik Tıp’ olarak belirlenmesinin sağlık ve hekimlik uygulamalarında zihin ve beden bütünlüğünün öneminin giderek arttığı günümüzde oldukça yerinde bir kavram olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından panel, kurs ve konferanslara geçildi. Kongrenin 3 gün süreceği öğrenildi.