Silifke Gençlik Kültür Ve Sanat Merkezi 14 Dalda 784 Kursiyere Eğitim Veriliyor

Silifke Gençlik Kültür Ve Sanat Merkezi 14 Dalda 784 Kursiyere Eğitim Veriliyor
Yapımına 1927 yılında başlanan ve şuan Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi olarak faaliyet gösteren Eski Belediye Hizmet Binası, bugün 14 branşta 784 kursiyerine eğitim imkanı sunuyor.Silifke Belediyesi, ilçeye kazandırdığı Gençlik, Kültür...

Yapımına 1927 yılında başlanan ve şuan Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi olarak faaliyet gösteren Eski Belediye Hizmet Binası, bugün 14 branşta 784 kursiyerine eğitim imkanı sunuyor.
Silifke Belediyesi, ilçeye kazandırdığı Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi, Nikah Salonu, Kurtuluş Düğün Salonu, Çocuk Parkları, Spor Alanları ve Sosyal Faaliyet Alanlarının toplu açılış etkinliğini, düzenlediği görkemli bir törenle gerçekleştirdi.
Törende açılış konuşmasını yapan ve tarihi binayla ilgili olarak bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Kültür binamız tarihi bir bina ve aynı zamanda Silifke’nin tarihine de damga vurmuş bir bina. Yapımına 1927 yılında başlanmış ve o zaman biliyorsunuz ki Silifke vilayetti. Binanın yapımı 2 yıl sürmüş ve 1929 yılında tamamlanmış. Burası Valilik lojmanı olarak kullanılmaya başlanmış ama biliyorsunuz 1933 yılında Silifke vilayetten tekrar ilçeye döndü. Daha sonra bu bina kaymakamlık lojmanı olarak kullanılmaya başlanmış" dedi.
Binanın 1968 yılından sonra belediye hizmet binası olarak hizmet vermeye başladığını anlatan Turgut, "Daha sonrada Mersin Turizm Meslek Yüksekokulu olarak bir süre hizmet vermiş. 1992’den sonra biliyorsunuz Feyyaz Bilgen tarafından yeni bir belediye hizmet binası yapıldı. Ondan sonra belediyemiz buradan oraya taşındı. Dediğimiz gibi kısa bir süre Meslek Yüksekokulu olarak hizmet verdikten sonra, neredeyse 15 yıldır atıl durumdaydı. Zaman zaman küçük organizasyonlar yapılıyordu ama biraz terk edilmiş durumdaydı. Biz buranın tadilatını yaptık ondan sonra Kültür Müdürlüğünü buraya taşıdık. Burayı özellikle Gençlik Merkezi olarak adlandırıyorum. Kültür Müdürlüğünü yürüten arkadaşımızda 31 yaşında, gencecik bir arkadaşımız. Bu görevini de başarıyla yürütüyor” diye konuştu.
Gençlik ve Sanat Merkezine gençlerin sahip çıkması gerektiğini belirten Turgut, şöyle devam etti:
“Burada birçok kurs açtık ama benim istediğim buranın daha çok gençler tarafından kullanılmasıdır. Gençlerin buraya sahip çıkması gerekiyor. Kurslarımızı Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte açtık. 18 eğitimcimiz burada hizmet veriyor. Bunlardan 14 kişinin ücretini Halk Eğitim Müdürlüğü karşılıyor. Diğerlerinin içerisinde gönüllü eğitimcilerimizde var. Halk oyunları, Gitar, Resim, Giyim, Takı Tasarım, Dekoratif Ev Tekstili, Bağlama, Keman, Ebru Sanatı, Parça Birleştirme, Biçki Dikiş ve Tiyatro kursları burada veriliyor. Şuana kadar 784 kursiyerimiz oldu. Bu mekanlarımız artık bize yetmez oldu. Karşıda Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi binamız vardı. Orayı da kurslarımıza açtık. Ayrıca Gülümpaşalı’da, Çavuşbucağı’nda ve Taşucu’nda da kurslarımız açıldı. Tabi en sevindirici taraf, neredeyse 20 yıldır belediyemizin bir Tiyatro Grubu yoktu. Şimdi Belediye Tiyatro Grubunu da kurmuş olduk.”