Sosyal Yardım Zamlandı! Yeni Desteklerin Tarihi

Sosyal Yardım Zamlandı! Yeni Desteklerin Tarihi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımları peş peşe hesaplara yatırması nedeniyle destek ödemelerine dair araştırmalar hız kazandı.

Birkaç gün önce temmuz ayı yaşlı ve engelli aylığı ödemelerinin iletilmesinin ardından bugün itibariyle 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri yurt çapındaki vatandaşlara sağlandı. Söz konusu destekler hesaplara aktarıldıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirme metinleri yayınlanırken, desteklerin hangi tarihlerde iletileceği ve zamlı ödemelerin ne zaman gerçekleşeceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak temmuz ayı sosyal yardımları için tahminler yürütülüyor.

Temmuz 2024 SED Yardımı Ödemesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesini geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ay ortasından sonra hesaplara aktarması bekleniyor. Bu durumda, 20 Temmuz civarında düşük gelirli hanelerde bulunan öğrencilerin eğitim hayatlarında destek olabilmek ve ailelerin maddi yüklerini hafifletebilmek için ortalama 5330 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesi sağlanabilir. SED yardımının hesaplara aktarılmasının ardından bakanlığın kamuoyunu bilgilendirmesi beklenirken, temmuz ayının ilk günleride memur maaş katsayısına göre sosyal yardımların zamlanması nedeniyle sosyal ve ekonomik destek ödemesinin artışı miktarı ve hangi tarihten itibaren zamlı olarak iletileceği de araştırılıyor.

2024/06/15/aile-bakanligi-destegi-001.jpg

Zamlı SED Yardımı Tarihi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 20 Temmuz civarında ortalama 5330 TL tutarındaki sosyal ve ekonomik destek ödemesini düşük gelirli hanelere iletmesi beklenirken, memur maaşlarının yüzde 19,31 oranda zamlanmasının ardından sosyal ekonomik ve destek ödemesinde yüzde 19,31 oranında artışın hayata geçmesi bekleniyor. Bu durumda, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin ortalama miktarı 6359 TL seviyesine çıkacak. Yaşlı ve engelli aylığının sağlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş ağustos ayından itibaren zam farklarının verileceğini belirtti. Bu durumda, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de ağustos ayından itibaren zamlı olarak yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatıracağı düşünülüyor.