Sosyal Yardımlar Haftaya Zamlanıyor! 4 Destek Artacak

Sosyal Yardımlar Haftaya Zamlanıyor! 4 Destek Artacak
Gelecek hafta çarşamba günü gerçekleşecek olan artış öncesinde sosyal yardım zamlarına dair araştırmalar yapılıyor.

Haftaya çarşamba saat 10'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile birlikte emekli ve memur maaşlarının yanı sıra sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da netlik kazanacak. Bu kapsamda, destek programlarına dair gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı üzerinden sosyal yardım ödemelerindeki artışlar için hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor. Sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da destek ödemelerine dair gelişmeleri yakından takip ediyorlar.

Sosyal Yardım Temmuz Zammı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur maaş zammının 3 Temmuz tarihinde netlik kazanmasının ardından sosyal yardım ödemelerindeki artışlara dair kamuoyunu aydınlatması bekleniyor. Bu çerçevede, Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Temmuz tarihinde haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklanmasının ardından yılın ilk altı ayındaki enflasyon verisine göre milyonlarca memurun maaşına zam yapılacak. Memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarına yükseleceğine ilişkin tahminler bulunduğu için sosyal yardım ödemelerinde de yüzde 20 dolaylarında artış hayata geçebilir. Destek ödemelerindeki artış oranın belli olmasının ardından bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular yine kamuoyu aydınlatılacak.

2024/03/17/turk-lirasi-destek.jpg

Sosyal Yardımlardan Hangileri Zamlanacak?

Sosyal yardım ödemelerinin temmuz ayının ilk günlerinde yüzde 50'ye yakın oranda zamlanacağına ilişkin tahminler bulunurken, destek ödemelerindeki artışlar da gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın farklı sosyal yardım programlarından yaralanan vatandaşlar hangi destek ödemelerine ne zaman yapılacağını merak ediyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ocak ayında olduğu gibi temmuz ayında da evde bakım maaşına, yaşlı engelli aylıklarına, sosyal ve ekonomik destek ödemesine zam yapacak. Söz konusu desteklerin yanı sıra farklı sosyal yardım programlarında da artışa gidilebilir. Destek ödemelerinde farklı artışların oluşması halinde bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgi verecek.