Sosyal Yardımlar Birkaç Güne Ödenebilir! 6.505 TL Bu Hafta Hesaplara Yatabilir

Sosyal Yardımlar Birkaç Güne Ödenebilir! 6.505 TL Bu Hafta Hesaplara Yatabilir
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın haziran ayında ileteceği sosyal yardımlara dair ay ortasına doğru yaklaşırken araştırmalar yapılıyor.

Kurban Bayramı’na birkaç gün kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek ödemelerine dair araştırmalar hız kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz hafta yaşlı ve engelli aylıklarını, aile destek paketi ödemelerini yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına yatırmıştı. Söz konusu destek ödemelerinin verilmesinin ardından yeni sosyal yardımlar da merak konusu oldu. Bu çerçevede, geçtiğimiz aylardaki ödeme tarihleri dikkate alınarak sosyal yardımlar için tahminler yürütülürken, Kurban Bayramı öncesi ödeme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Aile Bakanlığı 2024 Haziran SED Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde dar gelirli ailelere her ayın 15’i ile 20’si arasında çocukların eğitim hayatına destek olabilmek ve maddi yüklerini hafifletebilmek için ödemeler yaparken, 16 Haziran tarihinde Kurban Bayramı’nın başlayacak olması nedeniyle haziran ayı sosyal ve ekonomik destek ödemesinin daha erken tarihlerde sağlanıp sağlanmayacağı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kurban Bayramı öncesinde geçtiğimiz hafta aile destek paketi ödemelerini, yaşlı ve engelli aylıklarını yurt çapındaki vatandaşların hesaplarına aktarırken, sosyal ve ekonomik destek ödemesi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir. Bu durumda, 16 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanmasına ilişkin herhangi bir karar alınırsa bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirebilir.

2024/03/17/turk-lirasi-destek.jpg

SED Yardımı Zamlanacak Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı haziran ayında sosyal ve ekonomik destek ödemesi çerçevesinde ortalama 5330 TL iletecek ancak yükseköğretimde okuyan çocuk için ise dar gelirli hanelere 6505 TL verilecek. Destek ödemesi için bekleyiş devam ederken, sosyal ve ekonomik destek ödemesindeki, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlardaki artışlar da merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlara hangi oranda zam yapılacağına ilişkin henüz açıklamada bulunmadı fakat temmuz ayında memur maaşlarının yüzde 20'ye yakın oranda zamlanacağına ilişkin tahminler bulunduğu için sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de aralarında yer aldığı toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlara yüzde 20'ye yakın oranda zam yapılabilir.