Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na 1.4 milyar TL kaynak!
Ramazan ayı için geri devam ederken, dar gelirli hanelere Ramazan ayında destek olabilmek için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda, Ramazan ayında sağlanacak olan desteklere ilişkin şubat ayının ilk günlerinden itibaren yeni duyurular gelmeye devam ediyor.
Ramazan ayı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na 1.4 milyar TL kaynak aktarıldığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın açıklaması ile birlikte netlik kazanırken, söz konusu kaynak aktarımının detaylarına ve Ramazan ayında sunulacak olan desteklere ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bakanlık da resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile tüm detaylara ilişkin bilgi verdi.
Ramazan Ayı Öncesi Destek
Şubat ayında yardımlar sağlanırken, Ramazan ayında iletilecek olan desteklere ilişkin de her geçen gün yeni duyurular gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Ramazan ayı öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na 1.4 milyar TL tutarında destek ödemesinin aktarılmasının ardından ayrıntılar merak konusu oldu.
Düşük gelirli ailelere Ramazan ayında destek olunabilmesi ve ihtiyaçlarının giderilebilmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na 1.4 milyar TL tutarında kaynak aktarılırken, kaynak aktarımının gerçekleşmesinin ardından ayrıntılara ilişkin bugün itibariyle bilgilendirmede bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin temel gıda gereksinimlerini karşılayabilmeleri için Türkiye genelindeki SYDV’lerimiz aracılığıyla yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi hanelerin başta gıda olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için SYDV'lere 1,4 milyar lira tutarında kaynak aktardık.” ifadelerini kullandı.
Ramazan ayında belediyelerin de çeşitli destek ödemelerini sunması ve programlar çerçevesinde yeni yardımların sağlanması halinde kamuoyunun bilgilendirilmesi beklendiği için belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular da vatandaşlar tarafından yakından takip edilecek.