SSK, Bağkur, Emekli Sandığı! Milyonlarca Emeklinin Maaşı…

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı! Milyonlarca Emeklinin Maaşı…
SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin maaşlarının gelecek hafta hangi oranda zamlanacağına dair araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Milyonlarca emeklinin ve memurun gözü kulağı maaş zamlarına dair gelişmelere çevirmişken, gelecek hafta çarşamba günü açıklanacak olan enflasyon rakamları öncesinde maaş zamları için hesaplamalar gerçekleştiriliyor ve tablolar oluşturuluyor. Ocak, şubat, mart, nisan ve mayıs ayı enflasyon rakamları baz alınarak yapılan hesaplamalara göre beş aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, gelecek hafta açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından emekli maaşlarının ne kadar zamlanacağına ve en düşük emekli maaşının kaç TL olacağına dair tahminler yürütülüyor.

Emekli Zammı Oranı Temmuz 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun gelecek hafta çarşamba günü saat 10'da haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkının yüzde 25 civarında olacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarına yüzde 25, memur emeklisinin maaşlarına yüzde 20 dolaylarında zam yapılabilir. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından emekli maaş zammı için daha net bir tablo ortaya çıkacak olması nedeniyle emekliler, memurlar, sosyal yardım ödemelerinden yararlanan vatandaşlar temmuz ayının ilk günlerinde haziran ayı enflasyon rakamlarına ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapacağı açıklamaları yakından takip edecekler.

2024/06/15/aile-bakanligi-destegi-001.jpg

En Düşük Emekli Maaşı Zammı

Emekli maaşlarının yüzde 20 ile 25 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunurken, haziran ayının son günlerinde en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. En düşük emekli maaşına temmuz ayında zam yapılacak. Ocak ayındaki artış neticesinde 7500 TL olan en düşük emekli maaşı 10.000 TL seviyesine yükselmişti. Temmuz ayında SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarının yüzde 25 dolaylarında zamlaracağına ilişkin tahminler bulunduğu için en düşük emekli maaşı yüzde 25 dolaylarındaki artış neticesinde 12.500 TL civarına çıkabilir. Emekli maaşlarının temmuz ayında zamlanmasının ardından 2025 yılının ocak ayına kadar zamlı maaşlar tahsis numarasının son rakamına göre SSK ve Bağkur emeklilerinin hesaplarına her ayın 17'si ile 28'i arasında aktarılacak.