SSK ve Bağkur Emeklisine Müjde! Maaşlar Günler Sonra…

SSK ve Bağkur Emeklisine Müjde! Maaşlar Günler Sonra…
SSK ve Bağkur emeklisinin maaşlarının gelecek hafta hangi oranda zamlanacağına ilişkin hesaplamalar sürüyor.

Haziran ayının son günlerinde milyonlarca emekli ve memur 3 Temmuz tarihinde duyurulacak olan haziran ayı enflasyon rakamları için bekleyişe başladı. Bu çerçevede, gelecek hafta çarşamba günü saat 10'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurmasının ardından milyonlarca emeklinin ve memurun maaş zammı belli olacak. Söz konusu enflasyon rakamlarına sayılı günler kala yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı üzerinden hesaplamalar gerçekleştirilirken, SSK ve Bağkur emeklileri de haziran ayının son günlerinde maaş zamlarına dair hesaplamaları yakından takip ediyorlar.

Temmuz 2024 Emekli Maaş Zammı

Temmuz ayında milyonlarca emeklinin maaşına hangi oranda zam yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmese de ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ayı enflasyon rakamları geçtiğimiz ayların ilk günlerinde Türkiye İstatistik kurumu tarafından duyuruldu. Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte emekli ve memur maaşları için tablo netlik kazanmaya başladı. Yılan ilk beş ayındaki enflasyon farkı baz alınarak yapılan hesaplamalara göre SSK ve Bağkur emeklilerinin beş aylık zam oranı yüzde 22,72 olarak belirlenirken, gelecek hafta çarşamba günü Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından bu oranın artacağı düşünülüyor. Bu durumda, TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklaması ile birlikte emekli maaşlarında yüzde 25 civarında artış gerçekleşebilir.

2024/03/16/hesaplama.jpg

En Düşük Emekli Maaşı Zammı

Haziran ayı enflasyon rakamlarının gelecek hafta açıklamasının ardından emekli maaşlarının yüzde 25 dolaylarında artacağına dair tahminler bulunurken, 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı da araştırılıyor. En düşük emekli maaşındaki artış oranı da yılın ilk altı ayındaki enflasyon farkına göre belirlenecek. Bu durumda, emekli maaşlarının yüzde 25 civarında artacağı düşünüldüğü için en düşük emekli maaşı da yüzde 25 civarında yükselebilir. Böylece 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı 12.500 TL seviyesine çıkabilir. En düşük emekli maaşının ve farklı tutarlardaki emekli maaşlarındaki artışların belli olmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı maaş zamlarına dair resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden bilgilendirmede bulunabilir.