Tarım Bakanlığı’ndan 8 Destek! Çiftçilere Ödendi

Tarım Bakanlığı’ndan 8 Destek! Çiftçilere Ödendi
Tarım ve Orman Bakanlığı sekiz farklı alt başlıktan oluşan haziran ayının son tarımsal destek ödemesini dün itibariyle çiftçilere iletti.

Haziran ayının ilk iki tarımsal destek ödemesinin cumartesi günü itibariyle sağlanmasının ardından üçüncü tarımsal destek ödemesini de cumartesi günü verilip verilmeyeceği merak edilirken, haziran ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi dün sağlandı. Geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi de cuma günü ülke genelindeki üreticilere iletilirken, desteğin ayrıntıları merak konusu oldu. Bakanlık da resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile tarımsal desteği detaylarına ilişkin bilgi verdi.

Tarımsal Destek 2024 Haziran

Tarım ve Orman Bakanlığı temmuz ayı öncesinde 2.150.036.000 TL tutarındaki haziran ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini ülke genelindeki üreticilere sağlamasının ardından detaylar merak konusu olurken, bakanlık da ödemelerin alt başlıklarına ve tutarlarına ilişkin bilgilendirmede bulundu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre tarımsal destek ödemesinin detayları şöyle:

Çay budama tazminatı desteği kapsamında 1 milyar 370 milyon 782 bin 120 TL,
Katı organik organomineral gübre desteği kapsamında 290 milyon 388 bin 38 TL,
Hububat, baklagil ve dane mısır desteği kapsamında 235 milyon 993 bin 649 TL,
Yağlı tohumlu bitkiler desteği kapsamında 95 milyon 80 bin 547 TL,
İyi tarım uygulamaları desteği kapsamında 74 milyon 615 bin TL,
Organik tarım desteği kapsamında 72 milyon 264 bin 60 TL,
Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 10 milyon 463 bin 886 TL,
Yem bitkisi desteği kapsamında 448 bin 700 TL.

2024/03/17/turk-lirasi-destek.jpg

Çiftçilere 2024 Temmuz Destekleri

8 farklı alt başlıktan oluşan haziran ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi dün itibariyle verilirken, temmuz ayındaki tarımsal destekler ve farklı ödemeler de merak ediliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destekleri genellikle cuma günleri ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına yatırıyor. Bu durumda, önümüzdeki haftalarda da cuma günleri tarımsal desteklemelerin sağlanması halinde bakanlık bilgilendirmede bulunacak. Temmuz ayı boyunca çiftçiler de tarımsal desteklere ilişkin duyuruları yakından takip edecekler.