Tarım Müdürlüğü Duyurdu! Destek Başvuruları Haziran Ortasında Başladı

Tarım Müdürlüğü Duyurdu! Destek Başvuruları Haziran Ortasında Başladı
Çiftçilere sağlanacak olan desteklere dair haziran ayının ortalarında da başvurular alınırken, detaylar merak ediliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı haziran ayının son günlerine kadar farklı alt başlıklardan oluşan tarımsal destek ödemelerini belirli bir takvime göre ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatıracak. Bu çerçevede, tarımsal destek ödemelerine dair gelişmeler yakından takip edilirken, farklı destek programları da merak edilen konular arasında yer alıyor. 12 Haziran tarihinde başlayan ve 17 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan besilik erkek sığır/manda desteklemesi başvurularının başlamasının ardından detaylar merak konusu olurken, Tarım ve Orman Müdürlükleri de sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar ile bilgilendirmede bulunuyorlar.

Besilik Manda Desteği Başvuruları

Tarım ve Orman İl Müdürlükleri geçtiğimiz aylarda olduğu gibi haziran ayında çiftçilere, üreticilere, yetiştiricilere sunulacak olan destekler ile ilgili düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyorlar. Bu durumda, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 yılı besilik erkek sığır/manda desteklemesi başvuruları 12 Haziran tarihinde başladı ve 17 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Söz konusu başvuruları kırmızı et üreticileri birliğine, bulunmayan yerlerde ise il ve ilçe müdürlüklerine yapılacak. Konuya ilişkin Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşım şu şekilde:

‘’Yetiştiricilerimizin Dikkatine!! 2023 Yılı Besilik Erkek Sığır/Manda Desteklemesi Müracaatları Başladı. Müracaatlar Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliğine, bulunmayan yerlerde ise İl ve İlçe Müdürlüklerine yapılacaktır’’

manda-destegi.jpg

Tarımsal Destekler 2024 Haziran

Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetiştiricilere sağlanacak olan destek ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ve bilgilendirmede bulunurken, ülke genelindeki farklı şehirlerde yaşayan üreticiler de Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tarımsal destek programlarını yakından takip ediyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal destek ödemelerini genellikle cuma günleri ülke genelindeki üreticilerin hesaplarına yatırırken, haziran ayının ilk tarımsal destek ödemesi geçtiğimiz hafta cumartesi günü verildi. Önümüzdeki süreçlerde de cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin sağlanması halinde bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu bilgilendirecek.