Vatandaş Rahat Nefes Alacak! Temmuzda Zam Oranı Yüzde…

Vatandaş Rahat Nefes Alacak! Temmuzda Zam Oranı Yüzde…
Temmuz ayında sosyal yardım ödemelerinin hangi oranda artacağı merak edilirken, beş aylık enflasyon farkı ile tablo netlik kazanmaya başladı.

Temmuz ayına sayılı günler kala Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek programlarından yararlanan vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında sosyal yardım zamları yer alıyor. Bu kapsamda, haziran ayının ilk günlerinde mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından yılın ilk beş ayındaki enflasyon farkı üzerinden emekli ve memur maaş zammı için hesaplamalar yapılırken, sosyal yardım ödemeleri için de tablo netlik kazanmaya başladı. Evde bakım maaşındaki, sosyal ve ekonomik destek ödemesindeki, yaşlı ve engelli aylıklarındaki artışlar merak ediliyor.

Sosyal Tardım Zammı Temmuz 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı altı ayda bir sosyal yardım ödemelerine zam yaptığı için iki hafta sonra destek ödemelerinde yeni artışların hayata geçmesi bekleniyor. Sosyal yardım ödemelerinin hangi oranda artacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi fakat yılın ilk altı ayındaki enflasyon farkının yüzde 20 ile 25 aralığında olacağı tahmin edilirken, destek ödemelerindeki artışlar da memur maaş katsayısına göre belirlenecek. Bu çerçevede 3 Temmuz tarihinde saat 10'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında zamlanması bekleniyor. Memur maaşlarının yüzde 20 dolaylarında artışa gidilmesi durumunda sosyal yardımlar da yüzde 20'ye yakın oranda zamlanabilir.

2024/06/14/egitim-destekleri.jpg

Aile Bakanlığı 2024 Temmuz Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlara yüzde 20 dolaylarında zam yapacağına ilişkin tahminler bulunurken, temmuz ayı ödeme tarihleri de merak ediliyor. Haziran ayında ödemeler Kurban Bayramı öncesinde sağlanırken, temmuz ayı ödemeleri ise geçtiğimiz aylarda olduğu gibi ay ortasında verilebilir. Bu durumda, 10-20 Temmuz tarihleri arasında destek ödemelerinin iletilmesi halinde bakanlık açıklamalarda bulunacak. 10 Temmuz civarında aile destek paketi ödemelerinin, 15 Temmuz civarında evde bakım maaşından, 20 Temmuz civarında ise sosyal ve ekonomik destek ödemesinin sağlanacağı düşünülüyor.