Yakış'ın TBMM'deki Cenaze Töreninde Özel ve Kılıçdaroğlu Bir Arada

Yakış'ın TBMM'deki Cenaze Töreninde Özel ve Kılıçdaroğlu Bir Arada
TBMM'de eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için düzenlenen törende, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu buluştu.

85 yaşında vefat eden AKP'nin ilk Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için TBMM'de bir tören gerçekleştirildi. Cenazeye katılanlar arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da bulunuyordu.

Kılıçdaroğlu Ve Özel Bir Arada

Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Yakış'ın eski çalışma arkadaşları, milletvekilleri, ailesi ve yakınları katılım sağladı. Törenin ardından Yakış’ın ailesi, taziyeleri kabul etti.

Eski diplomat Yakış, AKP'nin kurucu üyelerinden biri olarak siyasi hayata adım attı. 3 Kasım 2002'de yapılan genel seçimlerde Düzce'den milletvekili seçildi. 18 Kasım 2002'de Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilen Yakış, bu görevde 14 Mart 2003'e kadar kaldı. Hükûmet değişikliği sonrasında görevini Abdullah Gül'e devretti.

Yakış, AKP'ye yönelik eleştirileriyle dikkat çekmesinin ardından, kurucusu olduğu partiden 28 Mart 2016'da ihraç edildi.