Yeşilçam'ın Usta İsmi İzzet Günay Yaralanarak Hastaneye Kaldırıldı

Yeşilçam'ın Usta İsmi İzzet Günay Yaralanarak Hastaneye Kaldırıldı
Yeşilçam'ın usta ismi İzzet Günay, bugün yürüyüş sırasında düşerek yaralandı. Ambulansla hastaneye götürüldü ve şu an tedavi altında.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde bulunan bir sitede tatilini geçiren ünlü Yeşilçam aktörü İzzet Günay, bu sabah saatlerinde arkadaşlarıyla yürüyüş yaparken düşüp yaralandı.

Günay ambulansla özel bir hastaneye nakledilerek tedavi altına alınırken, sitenin yöneticisi İsmail Demirel, şu açıklamayı yaptı: "İzzet Bey sabah erken saatlerde arkadaşları ile yürüyüş yaparken taşa takılıp düşmüş, ayak bileğinde zedelenme olmuş ama bilinci açık ve yerinde, tedbir amaçlı hastaneye kaldırılmış" ifadelerini kullandı.

İzzet Günay Kimdir?

İzzet Günay, 21 Ağustos 1934 tarihinde İstanbul'da doğmuş bir Yeşilçam oyuncusudur. Eğitimini Haydarpaşa Lisesi ve Deniz Lisesi'nde tamamlamıştır. İstanbul Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde çalıştıktan sonra askerlik görevini tamamladıktan sonra linyit ticaretiyle uğraşmıştır.

Oyunculuk kariyerine gazete ilanı ile Dormen Tiyatrosu'na başvurarak adım atmıştır. İlk profesyonel oyunculuk deneyimini "Karaağaçlar Altında" adlı oyunda küçük bir rolle yaşamıştır. Daha sonra çeşitli tiyatro oyunlarında ve sinema filmlerinde yer almıştır.

Sinema kariyerine 1958 yılında Kemal Film yapımı "Kırık Plak" filminde Zeki Müren'in şoförü olarak başlamıştır. Daha sonra "Varan Bir" filmiyle başrol oyunculuğuna geçerek başarılı bir sinema kariyeri sürdürmüştür.

Yeşilçam Sineması'nın duayen isimlerinden olan İzzet Günay, oyunculuğun yanı sıra 100'ün üzerinde film ve dizide rol aldı. Son yıllarda ekonomik nedenlerle kısa bir süre klasik Türk Sanat Müziği dalında solist olarak sahneye çıktı ve antikacı dükkânı işletti. 2005 yılından sonra Yeşilçam Sineması'nı konu alan belgesel filmlerde kendi hikayesiyle yer aldı.