YKS Sonuçları ERKEN Açıklanır Mı? Herkesin Beklediği Tarih!

YKS Sonuçları ERKEN Açıklanır Mı? Herkesin Beklediği Tarih!
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın gerçekleşmesinin ardından sonuçların hangi tarihte ilan edileceği ve erken açıklanıp açıklanmayacağı merak ediliyor.

Milyonlarca öğrenci geçtiğimiz süreçlerde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda ter döktü. Söz konusu sınavların tamamlanmasının ardından sonuçların hangi tarihte ilan edileceği öğrenciler ve veliler tarafından yakından takip ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi de sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağına ilişkin bilgi verdi.

YKS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın tamamlanmasının ardından üniversite adayları sonuçların hangi tarihte açıklanacağını merak ederken, Ölçme, Seçme, ve Yerleştirme Merkezi sınav sonuç tarihini duyurdu. ÖSYM’nin açıklamasına göre YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü ilan edilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylara posta ile sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin resmi internet sitesinden giriş yaparak öğrenebilecekler.

takvim-001.jpg

YKS Sonuçları Erken Açıklanır Mı?

ÖSYM’nin YKS sonuçlarını 17 Temmuz tarihinde ilan edeceği belirtilirken, sonuçların erken açıklanıp açıklanmayacağı da haziran ayının son günlerine doğru ilerlerken merak ediliyor. Sınav sonuçlarının erken açıklanacağı dair herhangi bir açıklama gelmediği için 17 Temmuz tarihinde sınav sonuçlarının ilan edileceği tahmin ediliyor. Öğrenciler ve veliler de ÖSYM’nin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yapılacak açıklamaları yakından takip edecekler.