Zam Müjdesi! Aile Bakanlığı 1469 TL Zamlı Ödeme Yapacak

Zam Müjdesi! Aile Bakanlığı 1469 TL Zamlı Ödeme Yapacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlara ne kadar zam yaptığı ve desteklerin hangi tarihten itibaren zamlı iletileceği merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayının ortalarında sosyal yardım ödemelerine devam etmesi bekleniyor. Bu çerçevede, evde bakım maaşından, sosyal ve ekonomik destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar önümüzdeki haftalarda yapılacak açıklamaları merakla beklerken, destek ödemelerinin ne zaman sağlanacağının yanı sıra artış miktarları da merak ediliyor. Memur maaş katsayısının netlik kazanmasının ardından toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardım ödemelerindeki artışlara ilişkin hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

Sosyal Yardım Zamları 2024 Temmuz

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından milyonlarca memurun maaşı yüzde 19,31 oranda zamlanmıştı. Bu çerçevede, sosyal yardım ödemelerindeki artışlar da memur maaş katsayısına göre belirleniyor. Memur maaşlarının yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından yaşlı ve engelli aylıklarının, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin, evde bakım maaşının memur maaş katsayısına göre yükselmesi bekleniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayına kadar evde bakım maaşı çerçevesinde 7608 TL iletiyordu. Bu çerçevede, yüzde 19,31 oranındaki artış neticesinde söz konusu tutarın 9077 TL seviyesinin yükselmesi bekleniyor. 1469 TL tutarında artan evde bakım maaşı ağustos ayından itibaren zamlı olarak ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılması, ödemeler yapıldıkça da bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

2024/03/15/destek-turk-lirasi.jpg

Sosyal Yardım Ödemeleri Tarihleri

Ağustos ayından itibaren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yüzde 19,31 oranında zamlanan destek ödemelerini yurt çapındaki hak sahibi vatandaşlar hesaplarına aktarılması beklenirken, destek ödemelerindeki artışların yanı sıra ödeme tarihleri de temmuz ayının ortalarında araştırılıyor. Temmuz ayı aile destek paketi ödemeleri, sosyal ve ekonomik destek ödemesi geçtiğimiz günlerde ülke genelindeki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıldı. Evde bakım maaşı 15 Temmuz civarında, sosyal ve ekonomik destek ödemesinin de 20 Temmuz dolaylarında sağlanması bekleniyor. Temmuz ayı ödemeleri yapıldıkça bakanlık açıklamalarda bulunacak.