Zeytin Ağacı Budamayı Öğrendiler
Törende konuşan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, mühendislerin ve teknik ekiplerin sayesinde budama işinin nasıl yapıldığının tecrübe edildiğini vurgulayarak, "Teknik bilgi ve tecrübe önemli. Sizler yıllardır bahçelerde kazandığınız tecrübeler ile, mühendislerin teknik bilgisi bir araya geldiğinde çok daha güzel sonuçlar ortaya çıkacak. Silifke’deki 7 köyde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ve Silifke Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülmüş olan bu kursların sonucunda düzenlenip kursiyerlere takdim edilecek belgenin arkasında böylesi bir kazanımı görüyorum. Bu kursa katılan kursiyerlerimizi tebrik eder, emeği geçen teknik arkadaşlara teşekkür ederiz” dedi.
140 çiftçiye sertifika verildiğini belirten Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün, “Zeytin ağaçlarının budanması ile ilgili 7 köyde uyguladığımız toplam 140 çiftçimizi kapsayan projenin sertifika töreninde bulunuyoruz. Bu projede amaç yanlış budama kusurlarını ortadan kaldırarak, verim ve kaliteyi artıracak budama şekilleri çiftçilerimize anlatılmasıydı. 7 köyde başlattığımız bu projenin sertifika törenini burada gerçekleştiriyoruz. Kursa katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Bütün meyvelerde budama ve kalitenin önemli olduğunu belirten Ziraat Odası Başkan Cafer Doygun ise, “Ağaca kıymazsanız verim alamazsınız. İlaçlama çok önemli. Bu açıdan bu kursun yararlı olduğunu ve doğru bilinen yanlışları çözerek daha verimli bir şekilde budama yapılabilmesi sağlandı” dedi.
Açılan kursla doğru bildikleri yanlışları öğrendiklerini belirten Senir Mahalle Muhtarı Hasan Barut ise bundan sonra daha kaliteli ve uzun ömürlü ağaçlar yetiştirip kaliteli ürün alacaklarına inandıklarını söyledi.