DİL BAYRAMI PROGRAMI BELLİ OLDU

DİL BAYRAMI PROGRAMI BELLİ OLDU
Karaman Valisi Süleyman KAHRAMAN, Karaman Belediye Başkanı Kâmil UĞURLU ile Türk Dil Bayramı etkinlikleri ve yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
Karaman Valisi Süleyman KAHRAMAN, Karaman Belediye Başkanı Kâmil UĞURLU ile birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek bu yıl 734.sü düzenlenecek olan Türk Dil Bayramı etkinlikleri ve yürütülen çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
27 Nisan 2011 Çarşamba günü saat 09.00’da Polisevinde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Vali KAHRAMAN’ın yanı sıra Belediye Başkanı Kamil UĞURLU, Vali Yardımcısı Yılmaz ŞİMŞEK, Belediye Başkan Yardımcısı H. Osman ÜNÜVAR ve Ertuğrul ÇALIŞKAN, İl Mahalli İdareler Müdürü Abdullah ŞAHİNER, ve basın mensupları katıldı.
Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN, 09-13 Mayıs tarihleri arasında 734.ʹüncüsü kutlanacak olan Türk Dil Bayramının görkemli bir şekilde kutlanmasının en büyük amaçları olduğunu söyledi.
Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada; “Toplantımızın amacı kutlama komitesinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmektir. Bu yıl Dil Bayramı kutlamalarını Belediye ve Valilik olarak beraber gerçekleştirme kararı aldık. Tüm hazırlıkları beraber yapacağız. Kutlama komitesinde başkanlığı ben yürütürken, komitemizin ikinci başkanı Kamil UĞURLU, Komite  Genel Sekreteri Vali Yardımcımız Yılmaz ŞİMŞEK, Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul ÇALIŞKAN ve M. Salih BALDIZ’dır. Komite üyelerimiz ise Abdullah ŞAHİNER, H.Osman ÜNÜVAR, Mehmet EKİN, Murat ZAFER, Ömer SEZER  ve Prof. Dr. Tufan KARATAŞ’dır.
Biz Kutlama komitesini oluşturduktan sonra çalışmalara başladık. İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bilecik’te yapmış olduğumuz temaslarla kutlama komitesi olarak çalışmaları önemli bir noktaya getirdik. İnşallah bu sene çok farklı bir dil bayramı kutlayacağız. İnşallah 2012 yılı Dil Bayramı kutlamaları çalışmalarına da 15 Mayıstan itibaren başlayacağız. Biz Türk Dil Bayramını Karaman’ın şanına yakışır bir şekilde kutlamak için çalışıyoruz.  ” dedi.
Vali KAHRAMAN konuşmasının devamında Törenlerin 9 Mayıs da Karaman’da yapılacak olan Milli Piyango Çekilişiyle başlayacağını belirterek 10 Mayısʹta İstanbul Haydarpaşa Garıʹndan Türkçe Treniʹnin yola çıkacağını ifade ederek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sn. Hayati YAZICI ve TCDD Genel Müdürü Sn. Süleyman KARAMANʹa desteklerinden dolayı teşekkür etti. Haydarpaşa Garıʹndan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Ömer DİNÇER, İstanbul Valisi Sn. Hüseyin Avni MUTLU ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir TOPBAŞ ile Karamanlı bakanların ve milletvekillerinin uğurlayacağını belirten KAHRAMAN, "Türkçe Treni Bilecik ve Eskişehirʹde karşılanıp söz konusu illerde değişik etkinlikler yapılacak. Trende çok sayıda öğrenci ve vatandaşın yanı sıra değerli sanatçılar da olacak. 11 Mayısʹta Karamanʹda görkemli bir tören ile karşılanacak Türkçe Treni ve yolcuları ile birlikte ildeki programlar başlayacak. " dedi.
Vali KAHRAMAN’ın konuşmasının ardından Karaman Belediye Başkanı Kamil UĞURLU yaptığı konuşmada : “ Son derece ahenkli, uyumlu güzel bir çalışma ortamında gayret sarf ediyoruz. Bu sene Allah izin verirse çok farklı bir şekilde Dil Bayramımızı kutlayacağız. Türkçe son derece önemli bir müessesedir. Türkçenin kaynak bulduğu dünya üzerindeki tek yer Karaman’dır, en önemli kaynak Karaman’dır. O zaman Karaman’ı ve Türkçe’yi uygun bir şekilde ve en nitelikli tarzda buluşturmak gerekiyor .Biz buna inanıyoruz ve bununda gereğini yapmaya çalışıyoruz. Bununla alakalı devletimiz bize sonsuz bir destek veriyor. Bu konuda devletimize müteşekkiriz.
Bu sene Türk Dil Bayramı Etkinlikleri 9 Mayıs’da Karaman’da yapılacak Milli Piyango Çekilişiyle başlayacaktır. Bayram havasında yapılacak bu programın bir bölümü TRT’den canlı yayınlanacaktır.  10 Mayıs da Haydarpaşa Garından hareket edecek olan Türkçe Treni sırasıyla Bilecik ve Eskişehir’e uğrayacak ve buralarda da bir takım etkinlikler gerçekleştirilecektir.11 Mayıs da Karaman’a gelecek olan  Türkçe Treni görkemli bir törenle karşılanacaktır.”dedi.
Belediye Başkanı UĞURLU konuşmasının devamında Karamanʹdaki programda ünlü piyanist Tuluyhan UĞURLU ve sanatçı Kubatʹın konser vereceğini belirterek, 11 Mayıs da gerçekleştirilecek olan   Gençliğin Türkçe Kurultayı konferansına Yavuz Bülent BAKİLERʹin konuşmacı olarak katılacağını ifade etti. Ve kutlamalar çerçevesinde 12 Mayıs da Karamanoğlu Mehmetbey’i anma törenleriyle, 1.Uluslararası Türkçe Konuşan Öğrenciler Kongresinin yapılacağını söyledi. 13 Mayıs da ise Hz. Yunus Emre’nin Türbesinde dua edilerek, Türk Dili Yürüyüşünün yapılacağını ifade etti. Sergi açılışları ve Efsane Grubu dans gösterisiyle devam edecek olan kutlamaların 13 Mayıs 2011 Cuma akşamı  sanatçı Kubat’ın vereceği Halk Konseriyle sona ereceğini belirtti.