DSİ Tehlikeleri: Başkan Murat Er Yüzme Yasaklarını Açıkladı

DSİ Tehlikeleri: Başkan Murat Er Yüzme Yasaklarını Açıkladı
Murat Er, DSİ tesislerindeki tehlikeleri vurgulayarak yüzme ve serinlemeye yönelik yasağın can kayıplarını önlemek amacıyla olduğunu belirtti.

Karaman Ovası Sulama Birliği Başkanı Murat Er, Devlet Su İşleri (DSİ) tesislerinde ve çevresinde gerçekleştirilen aktivitelerin tehlikelerine dikkat çekti. Yaptığı açıklamada, bu alanlarda dolaşmak, balık tutmak ve yüzmek gibi faaliyetlerin, özellikle yaz aylarında hayati riskler taşıdığını vurguladı.

Başkan Murat Er, DSİ'nin il sınırları içindeki depolama tesislerinde (baraj, gölet) ve açık sulama kanallarında gerçekleşen faaliyetlerin tehlikelerine işaret etti. Yapılan açıklamada, özellikle hayati nedenlerle bu alanlarda bulunmanın yasaklandığına dikkat çekildi.Başkan Murat Er, suyun tehlikelerini açıkladı:''Su derinliğinin ani değişim gösterebilmesi, çamur oluşumu, doğal su bitkilerinin varlığı, kaldırma kuvvetinin düşük olması gibi sebeplerle suyun tehlikeli olduğunu belirten Murat Er, ayrıca, göl alanlarında bulunan su alma yapıları ve kanal güzergahlarının dik ya da eğimli olmasının da riski artırdığını'' ifade etti.

DSİ'nin almış olduğu tedbirlere rağmen, tesislerde ve çevresinde yaşanan üzücü olaylara da değinen Murat Er, yüzme ve serinlemeye yönelik aktivitelerin yasaklanmasının, bu risklerin azaltılması ve can kayıplarının önlenmesi amacıyla alındığını vurguladı.

Başkan Murat Er,'' halkın bu uyarıları dikkate alarak can güvenliğini riske atmamaları gerekiyor.''dedi