İNANÇ TURİZMİ MASTER PLANI TOPLANTISI YAPILDI

İNANÇ TURİZMİ MASTER PLANI TOPLANTISI YAPILDI
Karaman İli İnanç Turizmi Potansiyelinin Araştırılması Master Planı tanıtım toplantısı yapıldı.
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Mevlana Kalkınma Ajansı’nın
mali desteği ile gerçekleştirilecek olan “Karaman İli İnanç Turizmi Potansiyelinin Araştırılması Master Planı” tanıtım toplantısı yapıldı.
 
8 Kasım Pazartesi günü saat 19.30’da Çeşmeli Kilise de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Vali Yardımcısı Latif Memiş, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Çolakoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Esnaf Odaları Başkanı Ahmet Yenilmez ve Hollanda dan gelen heyet katıldı.
     
Toplantıda; Bu proje ile Karaman’ın İnanç Turizmi konusunda, özellikle Binbir Kilise ve Derbe Antik Kenti ile ilgili yapılacak çalışmalarla Karaman’ın İnanç Turizmi açısından öneminin ortaya koyulacağı anlatıldı.
 
Hazırlanan projenin Karaman’ın yurt dışında da tanınmasında büyük önem taşıdığını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu; Karaman’daki İnanç Turizmini harekete geçirmek için Binbir Kilise, Derbe ve Çeşmeli Kilise gibi değerlerin tanıtımı yapılarak, daha sonra Akademik ve Bilimsel çalışmalara da alt yapı oluşturacağını belirtti.
 
Toplantının sonunda katılımcılara teşekkür belgeleri verildi.