KaramanFk, Futbolda şiddete karşıyız

KaramanFk, Futbolda şiddete karşıyız
Karaman Futbol Kulübü bugün ir basın açıklaması yayınlayarak her türlü şiddete karşı olduklarını belirttiler.

Ankaragücü ile Çaykur Rizespor karşılaşması esnasında Hakeme yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirteren KaramanFK yönetim, Kastamonu Spor karşılaşmasını hatılarak; "Bizlere yapılan sözlü ve fiziki saldırıları da kınıyoruz." denildi.

Karaman Futbol Kulübü yayınladığı basın açıklamasında; " 11.12.2023 tarihinde MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında gerçekleşen Süperlig müsabakasının ardından Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı şiddetle kınadığımızı belirtmek ve üzüntülerimizi Türkiye Futbol Ailesinin tüm üyeleri ile paylaşmak isteriz.

 
Benzer şekilde, 10.12.2023 tarihinde GMG Kastamonuspor ile Karaman FK arasında gerçekleşen TFF 2. Lig Kırmızı grup müsabakasının devre arasında, GMG Kastamonuspor başkanı Enes Aygün akreditasyon kartının da vermiş olduğu yetkiye dayanarak “maçın devre arasında” “saha içerisine” girmiş, oyuncumuz Ahmet Karademir’e sözlü ve fiziki olarak müdahalede bulunmuştur. Futbolcumuza menfur ve galiz sözler söyleme cüreti gösteren sevgili başkanın bu tavrı bizi son derece üzmüştür.
 
Bu eylemin, gözlemci raporlarında yer aldığını ve gerekli yaptırımın federasyonumuzun yetkili kurumllarının takdiri ile uygulanacağından şüphe duymadığımızı ifade ederken, GMG Kastamonuspor sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak yayınlanan karşılaşmanın görüntülerini değerli kamuoyu ile paylaşmayı görev biliyoruz.
 
Açık bir şekilde görüldüğü üzere, GMG Kastamonuspor başkanının “maçın devre arasında” ve “saha içerisinde” futbolcumuza karşı gerçekleştirdiği eylemin ilgili yayının spikeri tarafından kamuoyunu yanıltıcı şekilde futbol severlere aksettirme çabasını da en basit tabirle akıl tutulması olarak ifade etmek isteriz.
 
Son olarak, 11.12.2023 tarihinde gerçekleşen ve futbol tarihimizde kara bir leke olarak hatırlayacağımız saldırıyı tekrardan kınıyor, futbolumuzun tüm paydaşlarını karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde hareket etmeye davet ediyoruz.
Kamuoyuna saygılarımızla,
Karaman Futbol Kulübü Yönetim Kurulu" denildi.