TRT EKİBİ HANIMLAR PAZARI ÇEKİMLERİNDE

TRT EKİBİ HANIMLAR PAZARI ÇEKİMLERİNDE
TRT ekranlarında yayınlanan ve Anadolunun tarihi ve kültürel zenginliklerini mercek altına alan Gezelim Görelimekibi Karamanlı Hanımların her Çarşamba kurdukları Hanımlar Pazarını ziyaret ederek çekimler yaptı.
Program yapımcılığı ve sunuculuğunu Nuray Yılmaz’ın yaptığı Gezelim görelim ekibi, Aktekke Kent Meydanında kurulan hanımların ele emekleri ve göz nurlarından yaptıkları birbirinden güzel nakış ve oya işlerinin yanı sıra, Sevgi Evi kursiyerlerinin yaptığı “Kitre”Bebekleri tanıttı.
Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu’nun eşi Hilal Uğurlu ve kursiyerlerin de hazır bulunduğu tanıtımda, el yapımı bebekler ilgi odağı oldu. Kitre el yapımı bebekler hakkında bilgiler veren Hilal Uğurlu, “Kitre, geven adı verilen bir bitkinin salgıladığı bir öz sudur. Bitkinin köke yakın kısmı çizilecek olursa bir iki gün içerisinde beyaz veya sarı renkli bir madde toplanır. Yavaş yavaş katılılaşan bu maddeye Kitre adı verilir. Kuvvetli bir yapıştırıcıdır. Arap zamkı gibi kullanılır. Suda erimez fakat şişerek pelte haline gelir. Yapma bebek sanatında kullanılır.”dedi.
           
Fiyatı 50 ile 80 TL arasında değişen Kitre bebekler ilgi odağı olurken, program yapımcısı Nuray Yılmaz, bu tür el yapımı doğal bebeklerin kanserojen madde içermediğinin altını çizerek hanımlar pazarında söyleşi yaptı.