TÜRKÇE OLİMPİYATLARININ BİR AYAĞI DA KARAMAN DA

TÜRKÇE OLİMPİYATLARININ BİR AYAĞI DA KARAMAN DA
15-30 Haziran tarihleri arasında 130 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının bir bölümü de Karamanda yapılacak.
Konuyla ilgili Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlen basın toplantısına; Karaman Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, Uluslar arası Türkçe Öğretimi Derneği üyeleri ve Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Sami Akdağ katıldı.
 
Vali Kahraman toplantıda: “29 Haziran’da 20 ülkeden 42 öğrencinin Türkçe’nin Başkenti Karaman’da özel bir gösteri yapacak. Türk Dili Bayramı etkinlikleri sonrası ilin tanıtımında çok önemli olacağına inandığımız gösterinin ilk kez Karaman’a gelecek olması bizleri heyecanlandırıyor” dedi.
 
Olimpiyatları Türk Dilinin Başkenti Karaman’a getirebilmenin onur verici olduğunu belirten Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu da, ikili görüşmelerle önemli bir fırsatı yakaladıklarını ve bundan sonraki dönemde Karaman’ın olimpiyatların önemli bir şubesi olacağını kaydetti.
 
Toplantının sonunda Uluslar arası Türkçe Öğretimi Derneği tarafından, Vali Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’ya üzerinde Türkçe Olimpiyatları yazan nostaljik bir radyo hediye edildi.