16 bin adet kiraz fidanı dağıtıldı
Yayınlanma:
Karaman’da İl Özel İdaresinin desteği ile çiftçilere 16 bin kiraz fidanı dağıtıldı.
Fidan dağıtım törenine Karaman Valisi Murat Koca, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki ve fidan alacak çiftçi katıldı.
Törende konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki, projeden yararlanarak fidan alan çiftçilerin fidan masraflarının yüzde 50’sinin İl Özel İdaresi tarafından karşılanmıştır. Bu projelerden yararlanarak fidan alan çiftçilerimizin fidanları en geç 3 yılda ekonomik olarak verim vermeye başlamasını bekliyoruz. Bu projeyle birlikte meyve üretimi ve kalitesinin artırılmasını planlıyoruz dedi.
Yapılan konuşmanın ardından 16 bin adet kiraz fidanı çitçilere dağıtıldı. Bu arada merkeze bağlı Çatak köyünden bu projeye talep sadece bir bayan çiftçiden geldi. Bayan çiftçi maddi imkanı olmadığı halde bu işi çok yapmak istediğini belirtmesi üzerine bayan çiftçiye 10 adet kiraz fidanı ve damlama tesisatı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak verildi.
![](https://www.karamaninsesi.com/images/upload/image/1-tarih/aral%C4%B1k/07_12_2012/kiraz-fidan%C4%B11.jpg)
![](https://www.karamaninsesi.com/images/upload/image/1-tarih/aral%C4%B1k/07_12_2012/kiraz-fidan%C4%B15.jpg)
![](https://www.karamaninsesi.com/images/upload/image/1-tarih/aral%C4%B1k/07_12_2012/kiraz-fidan%C4%B12.jpg)
![](https://www.karamaninsesi.com/images/upload/image/1-tarih/aral%C4%B1k/07_12_2012/kiraz-fidan%C4%B13.jpg)
![](https://www.karamaninsesi.com/images/upload/image/1-tarih/aral%C4%B1k/07_12_2012/kiraz-fidan%C4%B14.jpg)
Gündem