19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajları
İL GENEL MECLİS BAŞKANI CELALETTİN GÜNGÖRER’İN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI.
“19 Mayıs 1919; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milli mücadelenin başlatıldığı, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının ilk adımının atıldığı gündür.
19 Mayıs 1919’da atılan o ilk adım, Ulusumuzun, kendi vatanında, özgür ve bağımsız olarak onuruyla yaşama kararlılığının tüm Dünya’ya haykırıldığı gündür.
Türkiye’yi, laik ve demokratik yapısıyla her alanda çağdaş bir ülke olarak gelecek kuşaklara bırakmak hepimizin en önemli sorumluluğu olmalıdır. Ulu Önder Atatürk’ün bu günü ülkemizin ve insanlığın umudu ve yarınların güvencesi olan gençlere emanet etmesi, gençlere inancının, sevgisinin ve güveninin bir göstergesidir. Gençlerin de bu güvene layık olacağından hiç şüphemiz yoktur.
Türk Ulus’unun, onuru ile yaşayabilmesi için Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık ışığı sonsuza kadar yolumuzu aydınlatacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, vatandaşlarımızın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum”
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
KMÜ REKTÖRÜ PROF. DR. SABRİ GÖKMEN’İN 19 MAYIS MESAJI
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları söyledi:
"19 Mayıs 1919’da memleketimizin düşman işgalinden kurtarılması ve milletimizin bağımsızlığı için istiklal mücadelemizin ilk adımı atılmış, devamında millet iradesine dayanan Türkiye Cumhuriyeti devleti kurularak bu anlamlı süreç geleceğimizin teminatı olan gençlerimize emanet edilmiştir.
Şüphesiz gençlerini en iyi şekilde yetiştirerek hem ülkesinin hem de insanlığın hizmetine hazırlayan milletler, medeniyet yarışında daha üst seviyelere çıkarak insanlığın umudu olabilirler.
Gençlerimizin işini iyi yapan, ahlaklı, insanlara karşı sevgi ve saygı içerisinde, sorumluluğunu layıkıyla taşıyabilen bireyler olmaları en büyük temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, tüm Türk milletinin ve gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
KARAMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLARIN´DAN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;
“Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan 19 Mayıs, Türk milletinin esaret zincirini kırmak adına Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde attığı büyük adımın adıdır. 19 Mayıs 1919 milli mücadelemizin başladığı, bizler için çok derin anlamlar içeren tarihi bir gündür. Bugünlere kadar uzanan büyük bir kahramanlık öyküsünün başlangıç günüdür. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün bir millet onur ve namus savaşını zaferle sonuçlandırmış ve genç nesillere çok aziz bir emanet bırakmışlardır. Gençlerimizin bu emanete sonuna kadar sahip çıkarak ülkemizi en medeni, en gelişmiş, en çağdaş ülkeler arasında daimi kılacağından asla şüphemiz yoktur.
Bu inançla gençlerimizin ve tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlar, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sevgi ve saygıyla anarız.” ifadelerine yer verdiler.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
CHP Karaman İl Başkanı Av. İsmail Atakan ÜNVER
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN
Birinci Dünya Savaşından sonra İtilaf Devletlerinin Mondros Ateşkes Anlaşmanın 7. Maddesine dayanarak yurdun dört bir yanını işgal etmeye başlamıştı. Bu arada Karadeniz’de bir Pontus Rum Devleti kurmak niyetinde olan Rumlar’a ve doğuda bir Ermeni devleti kurmak isteyen Ermeniler’e karşı bu bölgelerde yaşayan halkın silahlanmaya ve direnmeye başlamasından rahatsız olan İngilizler, Padişah Vahdettin’den halkın elindeki silahların toplanması ve bu bölgelerdeki karışıklıkların giderilmesini talep etmişlerdi. Kendisinin ve tahtının kurtuluşunu işgal güçleriyle iyi geçinmeye bağlayan Vahdettin, bölgeye kuvvetli bir komutan göndererek halkın yatıştırılabileceğini, halkın ve ordunun elindeki silahları teslim alınabileceğini düşünüyordu. Bu aşamada Mustafa Kemal geniş yetkilerle donatılarak 9. Ordu Müfettişi olarak atandı. Karadeniz ve Doğu illerindeki karışıklığı önlemek, ordunun ve halkın elindeki silahların teslimini sağlamak için 16 Mayıs’ta Bandırma Vapuru ile Samsun’a doğru yola çıktı.
19 Mayıs’ta Samsun’a ulaşan Ulu Önder Mustafa Kemal, Nutuk’ta “1919 yılı Mayıs'ının 19'uncu günü Samsun'a çıktım. Genel durum ve manzara” diyerek başladığı bölümde o günkü durumu resmetmiştir. Ulu Önder, 19 Mayıs 1919 itibarı ile yurdun işgal altında olduğunu, orduların terhis edilmiş ve silahlarının alınmış olduğunu, yıllarca süren savaşlar nedeniyle halkın yorgun ve fakir olduğunu, Padişah Vahdettin’in şahsını ve tahtını emniyete almaktan başka bir şey düşünmediğini, ülkeyi savaşa sokanların ülkeden kaçtığını, İtilaf devletlerinin ateşkes anlaşmasının hükümlerine uymaya gerek görmeden yurdun dört bir yanını işgale koyulduğunu ve en sonunda da 15 Mayıs’ta Yunanlıların İzmir’i işgal ettiğini anlatmaktadır.
Bu şartlar içinde Samsun’a ayak basan Ulu Önder, Samsun’a çıkmadan önce aldığı kararla Türk’ün ve yurdun, zaferle sonuçlanacak kurtuluş mücadelesini 19 Mayıs’ta başlatmıştır. Ulu Önder yine Nutuk’ta bunu şu şekilde ifade etmektedir:” Baylar, bu durum karşısında bir tek karar vardı. O da ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak. İşte, daha İstanbul'dan çıkmadan önce düşündüğümüz ve Samsun'da Anadolu topraklarına ayak basar basmaz uygulamaya başladığımız karar, bu karar olmuştur.”
İşte bu gün, yani Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusun esaretine son vermek ve tam bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak amacıyla bir kurtuluş savaşı başlatmak için Samsun’a çıktığı gün, 19 Mayıs, 1938’den beri milli bayram olarak kutlanmaktadır. İlki 24 Mayıs 1935’te “Atatürk Günü” olarak kutlanan Gençlik ve Spor Bayramı, 1938’den itibaren 19 Mayıs’ta kutlanmakta olup, 1980’den sonra “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” adını almıştır. Yine 19 Mayıs tarihinin bir diğer özelliği, doğum günü tam bilinmeyen Ulu Önderin kendi onayı ile 19 Mayıs’ın doğum günü olarak kabul edilmesidir.
Gençliğe büyük önem veren Ulu Önder bu bayramı, Türk gençliğine armağan etmiştir. Gençliğe sonsuz bir güven duyan Ulu Önder 1924’te Dumlupınar’da gençliğe şöyle seslenmiştir: ”Gençler, cesaretimizi pekiştiren, sürdüren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve kültürle insanlık erdeminin, vatan sevgisinin, fikir özgürlüğünün en değerli simgesi olacaksınız… Ey yükselen yeni kuşaklar, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve sürdürecek olan sizsiniz.”
Görüldüğü gibi 19 Mayıs, Türk tarihinin en önemli günlerinden birisidir. Türklerin kurmuş olduğu son devletin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna giden yolun en önemli kilometre taşıdır. Bugün şanlı Türk Bayrağı gönderde dalgalanıyorsa, üzerinde yaşadığımız bu toprak parçasına vatanımız diyebiliyorsak, camilerimizde ezanlar okunuyorsa, bugün birileri Anadolu’nun en ücra yerlerinden çıkıp Mecliste ve devlet kademelerinde millet adına ülkeyi yönetme gücünü elde edebiliyorsa, ülkenin ve milletin kaderini belirlemek gücü saltanat mensuplarına değil de milletin elinde ise yani ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışı vücut bulmuşsa, bunu Ulu Önder Atatürk’ün bir kurtuluş savaşı başlatmak için 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmasına ve sonrasında silah arkadaşları ile vatan uğruna can veren şehitlerimizin bağımsızlık mücadelesine borçluyuz.
Her ne kadar bugün birileri çıkıp, gerçeği saptırarak “Türk tarihini 19 Mayıstan başlatan anlayışı reddediyoruz” deseler de 19 Mayıs, yurdun ve ulusun düşman işgalinden ve esaretten kurtuluşu ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşu ve egemenliğin saltanat mensuplarından millete geçmesi açısından bir başlangıçtır. Kaldı ki Türk tarihini 19 Mayıs’tan başlatan kimse de yoktur. Tarihteki ilk Türk Devleti Hunları, Oğuzları, Göktürkleri, Uygurları, Selçukluyu, Osmanlıyı, Orhun Yazıtlarını, Mete Han’ı, Attila’yı, Süleyman Şah’ı, Alparslan’ı, Osman Bey’i, Fatih Sultan Mehmet’i, Kanuni Sultan Süleyman’ı ve tarihimize ilişkin daha nice bilgiyi bize bu Cumhuriyet öğretmiştir. Hiç kimsenin, Cumhuriyete karşı böyle bir kadirbilmezlik yapmaya hakkının olmadığını vurgulamak isterim.
Bu vesile ile Cumhuriyeti ve değerlerini, kurtuluş savaşımızı ve eşsiz kahramanlarını ve dahi milli bilinci aslı astarı olmayan iddia ve ithamlarla zayıflatmaya çalışanların hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını belirtirken; Ulusumuzun ve Gençlerimizin “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nı kutluyorum.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
TÜRK EĞİTİM-SEN
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü;
Milli Mücadele'nin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir.
Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919, ulusal bağımsızlığımıza doğru atılan önemli bir adımın başlangıcıdır.
İşte 19 Mayıs 1919'da başlayan bu süreç milli mücadele sürecidir, Kurtuluş Savaşımızdır. Var olma mücadelesinin başladığı tarihin Gençlik Bayramı olması, gençlerimizin bu coğrafyanın hangi şartlarda vatan olduğunun bilincine varıp sorumluluk almaları konusunda güzel bir mesajdır. Ülkemizi Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma gayretleri Türkiye gençliği tarafından devam ettirilmektedir ve daima devam edecektir.
Biz de AK Parti olarak, kuruluşumuzdan itibaren her zaman gençliğe güvendik ve değer verdik. Gençlik kollarımızı merkezden beldelere kadar teşkilatlandırdık. Her kademedeki yönetim kurullarımızda gençlerimizi görevlendirdik. Milletvekilliği seçilme yaşını 25'e indirdik. Gençlerimizin proje ve çalışmalarını her zaman destekledik.
AK Parti iktidarı olarak ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedeflerini sürdürme gayretlerine önemli bir ivme kazandırdık. Büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir. Varlığımızın ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi yüksek ideal ve donanımla yetiştirip 19 Mayıs'ın anlam ve önemini idrak etmiş olarak milletimizin daha güzel günlere ulaşmasını temenni ediyor, gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca;
Onurlu bir şahlanışla, İstiklal mücadelemizin başladığı gündür bu gün. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz, Vatanımızın birliği, beraberliği ve kardeşliğini sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacaktır. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs günü, aynı zamanda hafızalarımızda çok önemli yer tutan destansı başarıların da kaynağıdır. Onun için aziz milletimiz, bilhassa gençlerimiz, 19 Mayıs ruhuyla birlikte istiklalimize ve istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır.
Milli birlik ve beraberlik duygularının önemine işaret eden bu tarih tüm milletlere örnek teşkil etmiştir. Genç, yaşlı demeden herkesin vatan sevgisiyle canını hiçe sayarak girdiği İstiklal mücadelemizin sembollerinden olan bu tarihin geleceğimizin teminatı gençlerimize armağan edilmesi de son derece anlamlıdır.
Gençlerimize adanan bu tarihi günü kurtuluş mücadelemizde yaşadıklarımızı nesilden nesil’ e aktararak, bugünlere kolay gelmediğimizi belirtmektir. Gençlere ve milletimize düşen en önemli görev ise devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmaktır. Kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış ve gelişmiş bir ülke bırakmak olması gerekiyor.
Bu duygularla; başta geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
AK Parti Karaman İl Kadın Kolları Başkanı Ümit Gülin GÖKSOY;
"Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlatmış olduğu bağımsızlık hareketi, birlik ve dayanışma ruhuyla birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadelemiz zaferle sonuçlanmıştır. Verilen büyük mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti ise Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir"
Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak değerlendiriyoruz. Bizim bütün çabamız ülkesine, tarihine, diline, dinine sahip çıkan nesiller yetiştirebilmektir.
19 Mayıs 1919, Türk Milletinin Bağımsızlık ve Özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, Ulusal değerlerin yeşerdiği, Kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olmuştur. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bu bağlamda gençlerimize büyük sorumluluk düşmektedir.
"Geleceği, Türk gençliği aydınlatacak ve gelecek, gençliğin ellerinde yükselecektir. Gençlerin doğru ve kararlı adımlarıyla Türkiye'yi geleceğe taşıyacağına yürekten inanıyoruz.
Biliyoruz ki Gençlerimiz bu davanın birer neferi olma yolunda gururla ilerliyorlar, bize düşen onlara inancımızın tam olduğunu göstererek en büyük desteği vermektir.
Ülkemizin daha çok gelişmesi ve kalkınması ancak gençlerimiz sayesinde olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, bütün hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Sultanoğlu’ndan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu yayımladığı mesajında;
“19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Anadolu’nun bağımsızlık meşalesini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlerimize armağan ettiği bu önemli günün 97. yıldönümünü kıvanç ve coşkuyla idrak ediyoruz.
19 Mayıs 1919 tarihi, Türk milletinin bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğu bir başlangıçtır. Milli mücadele hedefine giden yoldaki ilk adımdır. "Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına" inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Samsun'dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan ve yayılan mücadeleyi bu gün başlatmıştır. Bu mücadele sonucunda kazanılan bağımsızlığı ve bu ülkenin geleceğini her zaman güvendiği, inandığı Türk Gençliğine emanet etmiştir.
Atatürk’ün her konuda güvendiği ve bugünü bayram olarak armağan ettiği Türk Gençliği; ecdadımızın kahramanlık ve fedakârlıklar sonucu bağımsız kılarak bizlere emanet ettiği cennet vatanımızı, ecdadının güvenine layık olarak tarihlerinden aldıkları güç ve ilham ile çok daha ileri noktalara taşıyacaklardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
AK PARTİ KARAMAN MİLLETVEKİLİ DR. RECEP ŞEKER’İN
“19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ” MESAJI
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimiz ile birlikte Samsun’dan başlattığı bağımsızlık ve özgürlük yürüyüşünün yıldönümünde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yurdumuzun her köşesinde gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
Milletlerin geçmişlerinde, onların kaderlerini değiştiren, geleceklerini aydınlatan, çok önemli olaylar ve tarihler vardır.
19 Mayıs 1919 tarihimizin dönüm noktalarından biri olup, milli mücadeleyi, dolayısıyla dünyadaki en önemli bağımsızlık mücadelelerinden istiklal mücadelemizin meşalesinin tutuşturulduğu, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olmuştur. Ayrıca 19 Mayıs; 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi aziz milletimizin destansı başarıların da kaynağını teşkil etmektedir.
Milletimiz; 19 Mayıs’la başlayan kurtuluş mücadelesi ile; ülkemizin içinde bulunduğu ağır şartlara ve tüm imkansızlıklara rağmen, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, azim, inanç, fedakârlık, birlik ve beraberlik ile ülkemizi işgal edenlere karşı durmuş, aziz şehitlerimizin canları pahasına tarihte eşine az rastlanır bir destan yazarak cennet vatanımızı düşman istila ve işgalinden tamamen temizlemiştir. Ayrıca istiklal mücadelemizin sembolü olan bu önemli gün geleceğimizin güvencesi ve istikbalimizin sembolü gençlerimize bir bayram olarak armağan edilmiştir.
Gençlerimiz; İstiklalimize, istikbalimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize ve kısaca cennet vatanımıza ilelebet sahip çıkacak devraldıkları bu çok önemli mirası daima koruyacak, elde edecekleri başarılarla daha da zenginleştirecekler ve kendilerinden sonraki nesillere kalkınmış, daha müreffeh bir ülke bırakmak suretiyle ülkemizi çok daha ileri seviyelere taşıyacaklardır İnşallah. Buna inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını canı gönülden kutluyor, tüm gençlerimizi, Karamanlı hemşerilerimi ve tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum. Dedi.
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında,
Konuk; 19 Mayıs, millet hayatımızda tarihin akışını değiştiren en özel başlangıçtır
Konuk; “Bugün türlü adlarla, masumiyet kılıfına gizlenmiş hain emellerle, proje organizasyonlar ve oluşumlarla, açıktan veya örtülü saldırılarla yürütülen, canlandırılmaya çalışılan birliğimize ve istiklalimize kasteden hesapların dün akıbeti nasıl hüsran olduysa bugün de, yarın da o hesapları yapanlar için akıbet aynıdır, ilanihaye aynı olacaktır.”
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, 19 Mayıs’ın millet olarak son sözü söyleyerek tarihin akışına yön vermek için yeni ve daha büyük, daha kalabalık, millet olarak tek vücut olduğumuz kararlı, ihtişamlı, inançlı, hedefi belli, istiklaline kast edilenlerin istiklal ve istikbal için çıktığı yolculuğun başlangıcı olduğunu söyledi.
Konuk, “Onlarca yıl, onlarca cephede yorgun düşmüş milletimiz kendisine dayatılan şartlara da, karşısındaki güce de boyun eğmeyeceğini Samsun’dan başlayan süreçle ilan etmiş, tüm unsurlarıyla bir ve bütün olarak ata yurdunda hür, bağımsız ve egemen bir millet olarak tarih yolculuğuna devam etmek için verdiği mücadeleyi zaferle taçlandırmıştır” diyerek sürdürdüğü mesajında şunları söyledi;
“Milletlerin hayatında olayların ve tarihin seyrini değiştiren, coğrafyalar ve milletler için yazılıp çizilen masa başı senaryolarını, küresel mühendislik hesaplarını boşa çıkaran anlar ve kişiler vardır. Sergiledikleri irade, aldıkları inisiyatif, üstlendikleri sorumluluk, koydukları tavır, attıkları adımla akışı değiştiren, milletlerin kaderini şekillendiren önderler ve yaşanan sürecin kilometre taşlarını oluşturan o özel günler yüklendikleri mana ile millet hafızasında ayrı ve özel bir yere sahip olurlar. Bu anlamda 19 Mayıs 1919 bizim millet hafızamıza silinmemek üzere nakşettiğimiz özel ve özellikli bir tarihtir.
Ata yurdunun üstüne çöken karabulutlara inat istiklal parolasıyla o gün Samsun’a tarihin akışını değiştirme kararlılığıyla ayak basan Mustafa Kemal, o yolculuğun başlamasına sebep olan ve tarihin akışına müdahil olmamız için millet olarak irade göstermemizi gerektiren şartları şu sözlerle özetliyordu; “ Koşulları ağır bir Ateşkes Anlaşması imzalanmış. Ulus yorgun ve yoksul bir durumda. Ordunun elinden silâhları ve cephanesi alınmış ve alınmakta. İtilaf donanmaları ve askerleri İstanbul’da. Adana iline Fransızlar; Urfa, Maraş, Antep’e İngilizler girmişler. Antalya ile Konya’da İtalyan birlikleri bulunuyor. Yunan ordusu İzmir’e çıkarılıyor. Ortada bir avuç Türk'ün barındığı bir ata yurdu kalmıştı. Son olarak, bunun da paylaşılmasını sağlamak için uğraşılmaktaydı.”
Onlarca yıl, onlarca cephede yorgun düşmüş milletimiz kendisine dayatılan şartlara da, karşısındaki güce de boyun eğmeyeceğini Samsun’dan başlayan süreçle ilan etmiş, tüm unsurlarıyla bir ve bütün olarak ata yurdunda hür, bağımsız ve egemen bir millet olarak tarih yolculuğuna devam etmek için verdiği mücadeleyi zaferle taçlandırmıştır.”
19 MAYIS KURU BİR KAVUŞMADAN İBARET DEĞİLDİR
“Bizim milletimiz için 19 Mayıslar sadece bir deniz yolculuğunun karaya ayak basılmasıyla sonuçlanan kuru bir kavuşmadan, o kavuşmanın yıldönümünden ibaret değildir” diyen AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk,mesajını şöyle devam ettirdi;
“19 Mayıs’ın millet hafızasına nakşettiği aynı irade, aynı kararlılık ve aynı mana bütünlüğü bugün de bu topraklarda dipdiri ve canlıdır. 19 Mayıs, milletimizin tarihin akışı içinde defalarca yaptığı yeni başlangıçlardan, milletimiz için son bekleyenleri, son planlayanları hüsrana uğratan ayağa kalkışlardan, tarihin dönüm noktalarından biridir. 19 Mayıs, millet hayatımızda tarihin akışını değiştiren son ve en özel başlangıçtır. Milletimiz için kuru bir tarihten ibaret olmayan 19 Mayıs’lar da biz o tarihin yüklendiği mana bütünlüğü ve mirastan geleceğimiz için dersler çıkarırız. O derslerden biri şartlar ne olursa olsun umutsuzluk, karamsarlık ve teslimiyetin milletimizin karakteri olmadığıdır. Bir diğeri birliktir. Tarihin en çetin imtihanlarından geçerek çelikleşmiş birlik hasletimiz, her zorluğu aşmada milletimizin yaslandığı ve asla vazgeçmeyeceği en temel değerdir.
Biz millet olarak bu özel günün milletimiz için yüklendiği manayı hafızamıza silinmemek üzere nakşettik. İstiklalin anlamını biliyoruz ve nasıl korunacağının da tam idrakindeyiz. Üzerimize düşeni dün olduğu gibi bugün de eksiksiz yerine getiriyor, yarınlarda da aynı mücadeleyi sürdürme kararlılığımızı muhafaza ediyoruz. Biz o gün muharebe meydanlarında kazanılan egemenliğimize, istiklalimize, özellikle de birliğimize yapılan açık veya örtülü, içten veya dıştan her türlü saldırının, tehdidin farkındayız. Masa başında cetvelle çizilmiş, tarihin çöp tenekesine atılmış asırlık haritalarla küresel mühendislik hesaplarını tekrar ısıtanlar da, onların içerdeki dışardaki işbirlikçileri de unutmamalı ki onlar için şartların en uygun olduğu, milletimiz için şartların en zor olduğu bir dönemde bile o hesap milletimizin iradesi ve itirazıyla açılmamak üzere kapandı. Bu gün türlü adlarla, masumiyet kılıfına gizlenmiş hain emellerle, proje organizasyonlar ve oluşumlarla, açıktan veya örtülü saldırılarla yürütülen, canlandırılmaya çalışılan birliğimize ve istiklalimize kasteden hesapların dün akıbeti nasıl hüsran olduysa bugün de, yarın da o hesapları yapanlar için akıbet aynıdır, ilanihaye aynı olacaktır. Biz millet olarak bu tür hesaplara itirazımızı 19 Mayıs 1919’da yaptığımız başlangıçla yaptık. Kararlılık ve duruşumuzu ise tarih sahnesinde defalarca ispatladık. O başlangıçtaki kararlığımız da tarih sahnesinde sergilediğimiz duruş ve irade de dip diri ve ayaktadır. Bunu yeniden test etmeyi denemek bu milletin tarihini ve karakterini bilmemek demektir. Bu gaflete düşenlerin ödeyecekleri bedelin ağırlığının ispatı milletimizin yakın tarihindedir.”
97 YILDIR KARARLIMIĞIMIZ TAMDIR
Konuk, “dirliğimize ve vatan topraklarımıza kastedenler unutmamalı” dediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajını şu sözlerle tamamladı;
“Milletçe 97 yıl önce çıktığımız o yolculukta, İstiklal Harbi Meydanlarında neyin peşinde olduğumuzun tam idrakinde verdiğimiz kararlı mücadeleyi, 97 yıldır olduğu gibi gönlümüz ve zihnimiz hep genç, nefesimiz kuvvetli, bileğimiz güçlü olarak istiklal ve istikbal için sürdürüyoruz. O başlangıç ile o başlangıcın sonucunda elde ettiklerimizden geri adım atmama kararlılığımız tamdır ve 19 Mayıs’ta sergilenen kararlılık ile o başlangıcın ayağa kaldırdığı irade gençlerimizin yüksek korumasındadır.
Nefesi kuvvetli, bileği güçlü, kararlı, idraki tam millet evlatlarının gerçekleştirdiği o yolculuğun sonunda kurulan genç Cumhuriyetimiz kazanılan istiklali ve istikbalini gençlere emanet etti. Samsun’da vücut bulan iradenin hep diri hep genç kalması, mücadele azminin gelecek kuşaklarda da var olması için, o başlangıç Türk Gençliği ’ne bayram olarak ithaf edildi. Bedeni genç olanlar kadar, zihni ve idraki genç olanlara.
Millet olarak biz, emaneti taşıyan gençlerimizin başarılarıyla gururlanıyor, daha fazla desteği ve daha fazla imkânı hak ettiklerine inanıyoruz. Çünkü biz şunu biliyor ve şunun idrakindeyiz; fiziken de bedenen de zihnen de yaşlanan bir dünyada bizim en büyük gücümüz gençliğimiz ve gençlerimizdir. Gençlerimizin ve gençliğimizin enerjisiyle, gençlerimizin geniş ufku ve onların genç bakışıyla daha müreffeh, daha güçlü, daha saygın bir gelecek inşa etmek elimizdedir. Bir şartla, tıpkı Samsun’dan başlayan istiklal ve istikbal yürüyüşündeki gibi gençlerimizin birbiriyle omuz omuza yürümesini sağlayarak. Her bir gencimizin enerjisini ve kabiliyetini değerlendireceği ortamı hazırlayarak. Onların bir birine omuz vurmasına neden olan istismara açık zeminleri ortadan kaldırarak. Onların yaşadığı ve yaşayacağı ortamlardan ve ülkemizden sebebi ve sonucu her ne olursa olsun acı, hüzün, keder ve hayal kırıklığına sebep olan kardeşi kardeşe düşman eden bataklıkları kurutarak.
Biz şunu biliyor şuna inanıyoruz, bizim ülkemizin ne sokak köşelerinde, ne tarlada, ne bağda, ne okul ne fabrika kapılarında, ne dağda ne bayırda bir tek evladımızı bile kaybetme, bir tek evladımızın enerjisinden bile yararlanmama, bir tek evladımızın kabiliyetini bile köreltme lüksü yoktur. Çünkü biz bu ülkenin evlatlarının eline imkân verildiğinde neleri başarabileceğinin, destek sağlandığında neleri alt edebileceğinin şahidiyiz. Onların niteliklerine nitelik katmak, kabiliyetlerini daha da geliştirmelerini sağlamak elimizdedir. Onların başarı öykülerinin sayısını arttırmak da bizim elimizdedir. Bu, işi, mesleği, uğraşı, inancı, düşüncesi ve siyasi görüşü her ne olursa olsun hepimizin ortak yükümlülüğü, ortak mesuliyetidir. O mesuliyetin merkezinde huzur ve güven ikliminin ülkenin her köşesinde tesisi yer alıyor. O iklim olacak ki gençlerimizin enerjisi bu ülkenin enerjisine enerji katacak. O iklim olacak ki, kıyı da köşede değerlendiremediğimiz hiçbir genç fikir kalmayacak. Biz ülkemizin her taraf ve her köşesindeki tüm gençlerimizin desteği ve imkânı hak ettiğini düşünüyor ve ülkemizin her köşe ve her yerindeki tüm gençlerimizin enerji ve kabiliyetlerinden istifade edecek ortamı hazırlamak, onların kabiliyet ve enerjilerini ülkemizin kalkınmasına kanalize etmek için çalışıyoruz. 19 Mayıs 1919’da başlayan yolculuğun sonucunda elde ettiğimiz kazanımlarımızın hem muhafazasının hem de daha ileriye taşınmasının gençliğin enerjisi ve dinamizmiyle mümkün olduğuna, onların enerji ve yetenekleri ile kabiliyetlerine yapılacak her yatırımın 19 Mayıs ruhunun gereği olduğuna inanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle 97 yıl önce Samsun’da hürriyet ateşini yakan Ulu Önder Atatürk’ü, milletimizin istiklal ve istikbal yolculuğunda ona eşlik eden silah arkadaşlarını, yokluk ve yoksulluk içinde verdiği mücadeleden birliğe ve birbirlerine sarılarak zaferle çıkan ecdadımızı ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Şuur, idrak ve nitelikleri ile gurur kaynağımız olan ve en büyük zenginliğimiz olarak gördüğümüz, Cumhuriyetimizi yaşatma ve yüceltme mesuliyetini tevdi ettiğimiz, geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Recep Şeker kandil mesajı;
ŞEKER: BERAT KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN
AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Şeker mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Rahmet ve mağfiret ayı mübarek Ramazan ayının müjdecisi mübarek Berat Kandiline kavuşmanın milletimiz ile birlikte idrak etmenin mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız.
Berat; Allah’ın affı ve bağışlaması; günah borç ve cezadan kurtulmak manalarına gelmektedir. Yüce Allah (C.C)’ın kullarına rahmetle nazar ettiği bu önemli gece af dilemenin, arınmanın, elleri duaya, gönülleri semaya açmanın, doğrudan doğruya Yüce Rabbimize yönelip mağfiret iklimine girmenin vaktidir.
Rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı bu ulvi gecenin manevi ikliminde beratımızı almamız, Yüce Allah’ın (C.C) ilahi mesajına kulak vermekle ve yüce dinimizin ahlaki erdemlerini hayatımıza yansıtmakla mümkün olacaktır.
Hayrın, bereketin ve tüm güzelliklerin bol bol ihsan edildiği bu ulvi gecede ellerimizle beraber gönüllerimizi de açarak böyle büyük bir gecenin fazilet ve bereketinden uzaklaştıran, kin, düşmanlık, kibir, ana - babaya isyan ve birbirimize dargınlık ve küskünlük gibi davranışları terk etmeliyiz. Daima sevgi, muhabbet ve kardeşlik duyguları içinde yaşamalı, muhabbetin, dostluğun ve kardeşliğimizin kıymetini bilmeliyiz.
Bu geceler, aynı zamanda kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Yaradan’ın rızası doğrultusunda yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir. İman, ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizle muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için, bu geceyi fırsat bilmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve tüm İslam Aleminin ve Karamanlı hemşerilerimin Berat Kandil’ini en kalbi duygularımla tebrik eder, başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını, Yüce Allah (C.C)’dan niyaz ederim.” Dedi.