2024-YKS Tercih Kılavuzu Yayınlandı

2024-YKS Tercih Kılavuzu Yayınlandı
2024-YKS tercih dönemi 25 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde başlayacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu ön bilgi amaçlı yayımladı.

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu ön bilgi amacıyla yayımladı.

ÖSYM YKS Tercihleri Kılavuzu Yayımladı

Adayların tercih yapmadan önce, ÖSYM'nin internet adresinden tercih süresinde güncellenmiş kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM duyurularını takip etmeleri önem taşıyor.

Tercih dönemi 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Adayların tercihlerinde puan yerine sıralamalara odaklanmaları ve geçen yılın sıralamalarını dikkate almaları gerekiyor. Daha detaylı bilgiler için güncellenmiş YÖK ATLAS verilerine başvurulması tavsiye ediliyor.

Adaylar, en fazla 24 tercih yapabilecekler. Tercih listesinde yer alacak programlar, adayların ilgilerine göre belirlenmeli; kazanılsa bile kaydolmak istenmeyen programlar listede yer almamalıdır. Tercihlerin sıralamasının istek sırasına uygun olup olmadığı da kontrol edilmelidir.