Aile Destek Ödemesi Zamlandı Mı? Sosyal Yardımlar Arttı!

Aile Destek Ödemesi Zamlandı Mı? Sosyal Yardımlar Arttı!
Memur maaş katsayısına göre sosyal yardım ödemelerinde artışa gidilmesinin ardından, aile destek paketi ödemelerinde artış olup olmayacağı da merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bugün itibariyle memur maaş katsayısının netlik kazanmasının ardından ilerleyen günlerde evde bakım maaşındaki, sosyal ve ekonomik destek ödemesindeki, yaşlı ve engelli aylıklarındaki, toplumun farklı kesimlerine sağlanan sosyal yardımlardaki artışlara ve güncel miktarlara ilişkin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacak duyurular ile kamuoyunu aydınlatması bekleniyor. Bu çerçevede, destek programlarından yararlanan vatandaşlar güncel gelişmeleri yakından takip ederken, sosyal yardım zamları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL'den başlayan ve 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinden yararlanan vatandaşlar da söz konusu ödemelerde artış olup olmayacağını merak ediyorlar.

Aile Destek Ödemesi Zamlanacak Mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın haziran ayı aile destek paketi ödemelerini temmuz ayında yurt çapındaki vatandaşlara iletmesinin ardından programın tamamlanması bekleniyor. Bu çerçevede, evde bakım maaşında, yaşlı ve engelli ayaklarında, sosyal ve ekonomik destek ödemesinde memur maaş katsayısına göre artışa gidilirken, 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinde ise zam beklentisi bulunmuyor.

2024/06/14/ogrenci-destek.jpg

Aile Destek Ödemesi Temmuzda Ne Zaman Verilecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın aile destek paketi ödemelerini bu ay itibariyle tamamlaması beklendiği için söz konusu sosyal yardımlarda artış yapılmayacağı tahmin edilirken, aile destek paketi ödemelerinin hangi tarihlerde sağlanacağı ve süresinin uzatılıp uzatılmayacağı da temmuz ayının ilk günlerinde merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerini genellikle ay ortasına doğru yaklaşırken yurt çapındaki hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarıyor. Bu durumda, 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemeleri 10 Temmuz civarında sağlanabilir. Temmuz ayı itibariyle program süresinin tamamlanacağı düşünülürken, sürenin uzatılmasına ilişkin herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Konuya ilişkin karar alınması durumunda bakanlık resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular ile kamuoyunu aydınlatabilir.