Aile Destek Programı Müjdesi! Sadece Günler Kaldı

Aile Destek Programı Müjdesi! Sadece Günler Kaldı
Temmuz ayında aile destek paketi ödemelerinin ne zaman verileceği ve programın sona erip ermeyeceği merak ediliyor.

Temmuz ayının ortalarına doğru ilerlerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek programlarından yararlanan vatandaşlar zam oranına ve ödemelerin tarihine ilişkin araştırmalar gerçekleştiriyorlar. Bu çerçevede, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklamasını ardından memur maaş katsayısının netlik kazanması sonrasında sosyal yardım zamları için hesaplamalar gerçekleşirken, ödeme tarihleri de geçtiğimiz aylardaki süreçler baz alınarak tahminler yürütülüyor.

Aile Destek Ödemesi Tarihi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın temmuz ayı aile destek paketi ödemelerini ne zaman hesaplara yatıracağı henüz netlik kazanmadı ancak genellikle ödemeler ay ortasına doğru yapıldığı için gelecek hafta itibariyle ödemeler gerçekleşebilir. 10 Temmuz civarında 850 TL'den başlayan ve hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 1250 TL seviyesine kadar ulaşan aile destek paketi ödemelerinin sağlanması halinde ödemelerin detaylarına ilişkin bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak duyurular ile kamuoyu bilgilendirilecek.

2024/06/14/ogrenci-destek.jpg

Aile Destek Ödemesi Bitti Mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlara memur maaş katsayısına göre zam yapması ve temmuz ayının ilk günlerinde destek programlarının yüzde 19,31 oranında zamlanmasının ardından farklı sosyal yardım ödemelerinin tutarları belli olurken, aile destek paketi ödemelerinde artış olup olmayacağı ve söz konusu destek programının hangi tarihte sona ereceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde bulunan açıklamaya göre haziran ayı aile destek paketi ödemelerinin temmuz ayında iletilmesi ile birlikte program tamamlanacak. Bu nedenle, temmuz ayı aile destek paketi ödemelerinin iletilmesi sonrasında sosyal yardım sona erecek. Aile destek paketi ödemelerinin bitmesi beklendiği için herhangi bir artış beklentisi de bulunmuyor. Farklı sosyal yardım ödemelerine ilişkin yeni kararlar alınması halinde de bakanlık açıklamalarda bulunacak.