AK Parti'de Teşkilat Yenilenmesi: İl ve İlçe Başkanlarının İstifaları Gündemde

AK Parti'de Teşkilat Yenilenmesi: İl ve İlçe Başkanlarının İstifaları Gündemde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti yönetimi, birçok il ve ilçe başkanının istifasını isteyerek teşkilatlardaki yenilenme sürecini kongreye kadar tamamlamayı planlıyor.

AK Parti, yerel seçimlerde beklenen başarıyı elde edemeyince, parti içinde değişim süreci hız kazanacak. Parti yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle kongre planlamasını revize etti. Kongrenin 2025 yılında yapılması daha uygun bulundu, fakat bu süre zarfında il ve ilçe teşkilatlarından başlayarak yeniden yapılanma süreci başlatılması kararlaştırıldı.

Ak Parti Yönetimine Göre Yenilenme Süreci Tabandan Başlayıp Tavana Doğru İlerlemeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimler sonrası katıldığı parti toplantılarında 'Bayrak değişimi' mesajı vermesine rağmen, şimdiye kadar parti üst yönetiminde herhangi bir değişiklik yapmadı. Türkiye Gazetesi'nde yer alan haberlere göre Erdoğan'ın, değişim sürecinin parti üst yönetimi yerine teşkilatlardan başlatılması gerektiği görüşünde olduğu belirtiliyor. Bu çerçevede, genel merkezin talimatıyla Rize, Adıyaman ve Batman il başkanları bayramdan önce istifa etti. Gelecekte hız kazanacak yenilenme sürecine parti içinde bazı kişilerin teşkilatlar yerine parti üst yönetiminden başlaması konusunda itirazları bulunuyor. Ancak AK Parti yönetimi, il ve ilçe düzeyinde yapılan değerlendirmelerin tamamlanma aşamasında ve yenilenmenin teşkilatları canlı tutacağına inanıyor.

Seçim Kaybedilen İllerde Kapsamlı Değişim Kapıda

Erdoğan'ın, ‘Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize de mazhar olamaz’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan AK Parti yetkilileri, özellikle seçimlerde başarısız olan illerde geniş çaplı bir değişimin yakın olduğunu vurguladı.

Edinilen bilgilere göre kongreye kadar, teşkilatlardaki yenilenme sürecini tamamlamayı hedefleyen AK Parti yönetimi, istifa ettirilecek il ve ilçe başkanlarının yerlerine atayacakları kişiler için detaylı bir çalışma yapıyor. Erdoğan'ın da teşkilatlara getirilecek yeni isimler konusunda 'güvendiği kişilerle ve fikirlerine değer verdiği yakın çevresiyle' bizzat görüş alışverişinde bulunduğu ifade ediliyor.