AKP Kaynakları: İç Çekişmeleri Sonlandırmak İçin Gerçekçi Adımlar Atılacak

AKP Kaynakları: İç Çekişmeleri Sonlandırmak İçin Gerçekçi Adımlar Atılacak
AKP kaynakları, iç çekişmelerin çözümünde liderlik değişiminin yeterli olmayacağını vurgulayarak, gerçekçi ve dönüştürücü adımlarla vatandaşların beklentilerini karşılamak için azami çaba gösterileceğini ifade etti.

AKP'de 31 Mart'taki yerel seçimlerde başarısız olan bir yeniden yapılanma süreci başlıyor. Parti yetkilileri, yeni dönemde atılacak adımların ana hatlarını belirlediklerini ve ekonomi ile hukuk alanında önemli değişikliklerin yaşanacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı ile görüşüldü. Onayı alındı” diyen kurmaylar şu bilgileri verdi: “Atılacak adımlar ana hatları ile belli. Ekonomi ve hukuk alanında önemli reformları göreceğiz. Özellikle bu iki başlıkta güven tesis edecek adımlar atılacak. Bu süreçte elbette bürokrasiden veya ittifak ortaklarımızın direnci ile karşılaşabiliriz. Tökezleyeceğimiz anlar da olabilir. Ama bütün bunlar, bizi reform adımlarından geri bırakmaz. Burada önemli olan, reform yapma iradesini ortaya koymaktır.” ifadelerine yer verildi.

AKP içindeki tartışmalardan uzaklaşmak için sadece liderlik değişikliğinin yeterli olmayacağını vurgulayan AKP kaynakları, gerçekçi ve dönüştürücü adımlar atılarak vatandaşın beklentilerini karşılamak için en üst düzeyde çaba gösterileceğini belirtti.

"Bürokrasi istiyor diye yasa çıkarılmayacak"

AKP kaynakları, “Bir düzenleme hayata geçirilirken, bunun ekonomik açıdan, hak ve özgürlükler açısından, vatandaş nezdindeki yansımasına kadar her açıdan değerlendirmesi yapılacak. Bundan sonra bürokrasi istiyor diye yasa çıkarılmayacak. Bürokrasiye değil, ülkeye ne kazandırdığına bakacağız” şeklinde konuştu.