Arda Turan'ın Anne Evindeki Kaçak Yapılaşmaya 10 Ay Hapis Cezası

Arda Turan'ın Anne Evindeki Kaçak Yapılaşmaya 10 Ay Hapis Cezası
Futbolcu Arda Turan'ın Bayrampaşa'daki baba evinde yapılan kaçak yapılaşma nedeniyle, anne Yüksel Turan'a 10 ay hapis cezası verildi.

Futbolcu Arda Turan'ın Bayrampaşa'daki baba evinde kaçak yapılaşma yaptığı ortaya çıktı ve anne Yüksel Turan hakkında dava açıldı. Yapılan incelemelerde, bodrum, zemin, 1., 2. ve 3. katları iskânlı olan binanın 2020 yılında izinsiz olarak bağımsız bir çatı katı eklenmiş olduğu belirlendi.

Arda Turan'ın Annesi'ne 10 Ay Hapis Cezası Verildi

Bayrampaşa Belediyesi'nin ihbarıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde, binanın çeşitli bölümlerinde kaçak yapılaşma tespit edildi. Yapı Tatil Tutanağı'nda, bodrum ve üst katlarının resmi olarak onaylı olduğu, ancak çatı katının kaçak olarak inşa edildiği belirtildi. Çatı arası bölümünün yeni tarihli ölçülerle kaçak kat olarak dönüştürüldüğü raporlandı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Yüksel Turan, 'İmar Kirliliğine Neden Olmak' suçundan yargılandı. Yüksel Turan, savunmasında yalnızca basit tadilatlar yaptığını ve kaçak yapılaşma amacının bulunmadığını belirtti. Ancak mahkeme, bilirkişinin raporuna dayanarak, kaçak yapılaşmanın kesin olduğunu belirleyerek Yüksel Turan'a 10 ay hapis cezası verdi.