Asgari Ücrette 3 Farklı Oranla Hesaplama! Beklenen Zam Tarihi

Asgari Ücrette 3 Farklı Oranla Hesaplama! Beklenen Zam Tarihi
Asgari ücrete ara zam yapılmayacağı netlik kazanırken, asgari ücretli çalışanlar da güncel zam hesaplamalarını yakından takip ediyorlar.

Milyonlarca emeklinin ve memurun maaşına gelecek hafta zam yapılacak ancak asgari ücrette artışa gidilmeyeceği kazandı. Asgari ücrete zam yapılmayacağının belli olmasının ardından asgari ücretli çalışanlar da asgari ücretin hangi tarihte zamlanacağını ve gerçekleşecek artış neticesinde 2025 yılı boyunca geçerli olacak asgari ücretin kaç TL olacağını merak ediyorlar. Asgari ücret zammına ilişkin resmi makamlar henüz oran telaffuz etmese de enflasyon verileri ve beklentileri baz alınarak asgari ücret zammı için hesaplamalar yapılıyor ve tablolar oluşturuluyor.

2024/06/15/aile-bakanligi-destegi.jpg

Asgari Ücret Zammı 2024

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağı netlik kazanırken, asgari ücret zammı ile ilgili hesaplamalar da kız kesmeden devam ediyor. Asgari ücrete yıl sonunda zam yapılacağı düşünülüyor. Bu kapsamda, aralık ayına işçi ve işveren temsilcileri asgari ücret tespit komisyonunda bir araya gelecekler. Asgari ücretin yüzde 30 da 40 aralığında zamlanacağı düşünülürken, söz konusu artış oranları üzerinden yapılan hesaplamalar neticesinde asgari ücret için ortaya çıkan tablo şöyle:

Asgari Ücrete Yüzde 30 Zam Yapılırsa: 22.102 TL
Asgari Ücrete Yüzde 35 Zam Yapılırsa: 22.952 TL
Asgari Ücrete Yüzde 40 Zam Yapılırsa: 23.802 TL