Bakan Murat Kurum'dan Rize'deki Projeler İçin Açıklama

Bakan Murat Kurum'dan Rize'deki Projeler İçin Açıklama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Rize’de açılışı yapılacak projelere ilişkin bilgiler verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın Rize'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı yapılacak olan büyük projelere dair önemli bilgiler verdi. Bakan Kurum, yaklaşık 2 milyar 700 milyon TL değerindeki projelerin toplu açılışının gerçekleştirileceğini duyurdu.

Projelerin Detayları ve Yenilikler

Rize'deki projeler arasında, deniz dolgusu üzerine inşa edilen eski binaların yıkılmasıyla yerine 200 dükkan ve 400 yeni ofisin kazandırıldığı belirtildi. Ayrıca, Ayder Yaylası'nda yapılan yenileme çalışmalarının son aşamasına gelindi. Burada, doğanın güzelliğine zarar vermeden 1800 araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa edildi. Bakan Kurum, salıncakların kaldırılması ve diğer görüntü kirliliği oluşturan unsurların temizlenmesiyle Ayder’in doğal yapısının korunduğunu vurguladı.

Kurum, "Ayder’in güzelliğine zarar vermemek için yapılan çalışmalar, imar planına uygun şekilde yürütülüyor. Termal otellerin, apartların ve diğer yapıların taşınması süreci planlı bir şekilde ilerliyor. Yıkılan otellerin yerine yeni yapı yapılmayacak ve bu alanlar yeniden düzenlenecek," dedi. Ayrıca, Ayder’deki yenileme çalışmaları kapsamında termal otellerin modernize edilerek, bölgenin turizm potansiyelini artıracak projelerin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Sel ve Doğa Felaketlerine Müdahale

Rize’nin tarihsel olarak sellerin yaşandığı bir il olduğunu hatırlatan Bakan Kurum, bu tür doğal felaketler sonrası vatandaşlara verdikleri sözleri yerine getirdiklerini belirtti. "Elazığ, Malatya, Antalya yangınlarında olduğu gibi, Rize'de de sel felaketlerinden etkilenen bölgelerde yapılan çalışmalar sonucunda evlerin hızlı bir şekilde teslim edilmesini sağladık. Yarın, bu konutların anahtar teslimlerini yaparak vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermiş olacağız," şeklinde konuştu.

Kentsel Dönüşüm ve Çevre Projeleri

Kurum, Rize şehir merkezinde kentsel dönüşüm projelerinin devam ettiğini ve Deniz Sitesi, Müftülük Sitesi gibi bölgelerde gerçekleştirilen dönüşümlere dikkat çekti. Ayrıca, Salarha ve Yağlıtaş bölgelerinde rezerv konut projeleriyle şehrin içinde yaşanan sıkıntıları çözmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bakan Kurum, "Sahilde Millet Bahçesi projesi ile Karadeniz rüzgarının tadını çıkarabileceğiniz bir alan oluşturuyoruz. 250 dönüm alanda gerçekleştirilen bu proje, Rize'nin hem estetik hem de fonksiyonel açıdan gelişmesini sağlayacak," dedi. Ayrıca, biyolojik arıtma tesisinin inşaatına başlandığını ve Rize’nin sadece Rize değil, tüm Türkiye genelinde Rizeli vatandaşların da gurur duyacağı projelere imza attıklarını ifade etti.

Gelecek Projeler ve Toplumla İletişim

Bakan Kurum, Rize'nin turizm ve doğa koruma projeleriyle öne çıkmasını sağlayacak çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. "Pokut Yaylası'nda biyolojik çeşitliliği koruyacak projeler gerçekleştiriyoruz. Şehir genelindeki dönüşüm projeleri ile Rize’yi hem ekonomik hem de estetik açıdan güçlendireceğiz," şeklinde konuştu.

Bakan Kurum, Vali İhsan Selim Baydaş ve diğer yetkililerle birlikte yürütülen projelerin vatandaşlarla uyum içinde ilerlediğini ve şehrin her köşesinde dönüşüm çalışmalarının titizlikle yapıldığını belirtti. "Gerek Ayder’deki yenileme gerekse kentsel dönüşüm projelerimizle Rize'yi daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz," dedi.

Bakan Kurum, Rize’deki projelerin ve çalışmaların, tüm Türkiye genelinde Rizeli vatandaşları mutlu etmek ve ülkenin gelişimine katkı sağlamak için büyük bir özenle yürütüldüğünü belirtti.