Bakan Şimşek 700 Bin Kişiye Yönelik Cezalı İşlem Yapılacağını Açıkladı

Bakan Şimşek 700 Bin Kişiye Yönelik Cezalı İşlem Yapılacağını Açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira gelirini beyan etmeyen 700.000 mükellef hakkında cezalı işlem yapılacağını belirtti.

Kayıtdışı kalmayı zorlaştıran düzenlemelerin hayata geçirilmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı farklı sektörlere yönelik yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, kira geliri tespit edilen ve birçok defa hatırlatma yapıldığı halde beyanname vermeyen yaklaşık 700.000 mükellef hakkında cezalı işlem yapılacak.

Vergilendirilmeyen Her Tür Kazanç Takip Edilecek

Kira beyannamesi vermeyen yaklaşık 700.000 mükellef hakkında cezalı işlem yapılacağını Bakan Şimşek açıklarken, vergilendirilmeyen her tür kazancın takipçisi olunacağını belirtti. Düzenlemenin detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Şimşek:

‘’Kayıt dışı kalmayı zorlaştıran dijitalleşmenin katkısıyla kapsamlı kira denetimlerimizi sürdürüyoruz. Kira geliri tespit edilen ve birçok defa hatırlatma yapıldığı halde beyanname vermeyen yaklaşık 700 bin mükellef hakkında cezalı işlem yapılacak. Ayrıca tapu ve ikamet bilgileri kullanılarak kiraya verildiği değerlendirilen 1,5 milyon konut için fiili denetim çalışması başlattık. Vergilendirilmeyen her tür haksız kazancın takipçisiyiz’’ dedi.