Bengisu Avcı'dan Büyük Başarı

Bengisu Avcı'dan Büyük Başarı
Okyanus Yedilisi'nde dört kanal geçerek Türkiye'nin ilk kadın yüzücüsü olan Bengisu Avcı'nın antrenörü olduğu Semiha Bekil, Manhattan parkurunu başarıyla tamamladı.

Dünyanın en zorlu yedi kanalından dört tanesini geçen ilk ve tek Türk kadını olan Bengisu Avcı, başarılı sporcular yetiştirmeye devam ediyor.

İzmirli Açık Su Yüzücüsü Semiha Bekil Manhattan Parkuru'nu Geçti

İzmirli açık su yüzücüsü Avcı'nın antrenörlüğünü yaptığı Semiha Bekil, önceki gün ABD'nin Manhattan parkurunu başarıyla geçti. Bengisu Avcı, daha önce aynı parkurda Murat Öz ve Manş geçişinde Aysu Türkoğlu'na eşlik etmişti.

İstanbul'dan Semiha Bekil, Türkiye saati ile 11.45'te parkura başlamış, 48 kilometrelik Manhattan parkurunu zifiri karanlıkta tamamlamış ve Türk spor tarihine adını yazdırmıştı. Bengisu Avcı, Semiha'ya 9 saat 52 dakika boyunca tempo ve taktik vermiş, zaman zaman onunla birlikte yüzmüştü.

Avcı, bu başarıların yanı sıra Sidrex markasının sponsorluğunda Okyanus Yedilisi hazırlıklarına da devam ediyor. Gelecek aylarda sporcuları Berker Göker ve Melisa Uluarslan'a Manş geçişinde koçluk yapacak olan Bengisu Avcı, "Sporcularıma hayallerine ulaşırken eşlik etmek harika bir duygu" dedi.