Çalışan Gazeteciler için kim ne dedi

Çalışan Gazeteciler için kim ne dedi
10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü için mesaj yayınlandı.

BAŞKAN UĞURLU’NUN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, gazeteciliğin toplumun doğru bilgilenmesi ve aydınlanmasını sağlayan çok değerli ve önemli bir meslek olduğunu belirtti.

Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda: “Fedakârlık ve özveri isteyen, mesleklerine âşık bütün gazetecileri ve basın emekçilerini kutluyorum. Onlar olmasa toplumsal yaşamın sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi mümkün değil” dedi.

Başkan Uğurlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Çok değerli gazeteci arkadaşlarımızın, 24 saat her şartta toplumun doğru ve hızlı bilgilenmesi konusunda verdikleri emek takdire şayandır. Basın milletimizin ortak sesidir. Esas olan gazetecilerimizin gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalarıdır. Aydınlığa ve uygarlığa yürüyen ülkemizin en önemli, en gerekli unsurlarından birisi de şüphesiz basınımızdır. O açıdan hür, vicdanlı ve dürüst gazeteciler toplumumuzun can damarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eder, onurlu ve saygın mesleklerinde üstün başarılarının devamını dilerim.”

--------------------------------------------------------------------------------

Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü sebebiyle şunları söyledi;

Demokratik ve şeffaf bir toplumu mümkün kılan en önemli unsurlardan biri, özgür ve tarafsız basının varlığıdır. Tabii, haber ve bilgileri basın aracılığıyla toplumun istifadesine sunan, bu işin emekçileri de şüphesiz gazetecilerimizdir. Gece, gündüz, tatil, bayram, özel gün demeden mesai yaparak büyük bir özveriyle emek harcarlar.

Basın mensuplarının çalışmaları, Türkiye’nin şeffaf, demokratik ve hür bir ülke olarak varlığını sürdürmesine hizmet etmektedir. Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hakettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulması, şüphesiz basınımızı ve dolayısıyla demokrasimizi daha da güçlü kılacaktır.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili, “Farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde dolayısıyla da barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir payı vardır. Bu bakımdan basın mensuplarının görevlerini çağdaş imkânlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine büyük önem veriyoruz.” demektedir.

Basınımız görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır.

Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarı korumak ve devam ettirmek, basın camiamızın önderliğinde hepimizin en önemli görevidir. Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır.

Bu duygularla tüm basın emekçilerimizin, gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

--------------------------------------------------------------------------------
AK Parti Karaman Belediye Başkan adayı Ertuğrul Çalışkan yayınladığı mesajında şunları söyledi; 

ʹʹBugün sadece gazetecilik mesleğinin mensupları açısından değil, onların açtıkları pencereden dünyayı takip eden vatandaşlarımız açısından da son derece anlamlıdırʹʹ ʹʹZamanın canlı tanığı olan gazeteciler, kalemlerini tarafsız, özgür ve halkın yararına kullanabildikleri ölçüde dünyanın daha yaşanabilir hale getirilmesi için hizmet verebileceklerdir. Toplumsal bilinçlenmede katkı sahibi olan gazeteciler, aynı zamanda demokrasimizin standartlarının yükselmesini de sağlamaktadır. Üstlendikleri görevleri itibarıyla kamusal denetim işlevi de gören gazeteciler, ekonomiden siyasete, kültürden edebiyata, spordan sanata kadar hayatın her alanından bizleri haber sahibi yaparak, mesleklerinin değerini de kendileri fark ettirmektedir.” Gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak, kamuoyunun doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmişlerdir. ʹʹŞeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu hepimizin malumudur. Yerel basınımız, her türlü fiziki koşulda ilimizde ve ilçelerimizde olan gelişmeler konusunda milletimizi bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görerek, kentimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde aktif bir rol oynamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşadığımız dünyayı küçük bir pencereden bizlere sunan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevleri başında hayatını kaybedenlere Allahʹtan rahmet diliyorum.ʹʹ

----------------------------------------------------------------------

Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin; “Gazetecilerin, 10 Ocak Gazeteciler Gününü Tebrik etti”. Saadet Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin 10 Ocak Gazeteciler günü münasebetiyle tebrik mesajı yayınladı.
SP Karaman Belediye Başkan Adayı Ş.Şahin “Gazetecilik mesleği büyük fedakarlıklar isteyen ve zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir.
Yeri geldiğinde canını bile feda edebilen basın çalışanlarımız, zor şartlar altında bilgi ve haber akışını sağlayarak toplumun doğru bilgi ile aydınlanmasını sağlamaktadırlar.

Kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak, toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak gibi önemli misyonu taşıyan basın-yayın organlarında çalışan tüm kardeşlerimizin, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim “ dedi.

---------------------------------------------------------------------------
Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça 10 Ocak Çalışan Gazeteciler güün dolayısıyla mesaj yayınladı.

; Bağımsız, tarafsız ve ilkeli basın, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin ve demokratikleşmenin en önemli unsurlarıdır.
“Basın ahlak kurallarına uygun yapılan yayınlar, açık ve şeffaf toplum kültürünün gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bu nedenle yazılı ve görsel basın yayın organları toplumun sesi, gözü ve kulağı durumundadır. Ulusal ve yerel medyanın ilimizde üstlenmiş olduğu misyonuyla gece gündüz, yaz kış demeden daima bağımsız ve gerçekleri tüm çıplaklığı ile halkımıza sunarak çoğulcu bir demokrasinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.
Vatandaşlarımızın ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri zamanında ve objektif bir şekilde haberdar olmasını sağlayan, her türlü zor şartlara rağmen görev bilincini kaybetmeyen fedakar basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dilerim.”

----------------------------------------------------------------------------
Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Muğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günüʹ dolayısıyla açıklama yaptı.

Muğlu, demokrasinin temel taşlarından olan basının, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirterek, basının kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlendiğini kaydetti.

Muğlu, Türkiye’nin gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine, özgür ve öz güvenli basının katkısının büyük olduğunu vurguladı. Muğlu, gazetecilerin kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra ettiklerini ifade etti.

Başkan Muğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
ʹBasın mensuplarımız; ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir gözle aktararak, vatandaşın doğru ve eksiksiz bilgi alma hakkına katkı sağlayarak, milletin vicdanının sesi olmaktadırlar. Basınımızın güzide temsilcileri, her şartta mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini yerine getirerek şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlamaktadır. Bir anlamda kamu görevi yapan tüm basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarı dolu daha nice yıllara erişmelerini dilerim.ʹʹ

---------------------------------------------------------------------------
AK Parti il Gençlik  Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay  10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Ahmet Cemal Dinçay konuşmasında şunları kaydetti.

‘’Gazeteciliğin çağımızın en dinamik ve zamanla yarışan mesleklerinden biridir.ilimizde  bu önemli göreve katkıda bulunan yerel ve ulusal basının temsilcileri olan değerli basın mensuplarımız,  kamuoyunun haber alma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmektedir. İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilimize değil, internet aracılığı ile dünyaya ulaşan güçlü basınımız, hepimiz için gurur kaynağıdır.

Dünya ile paylaştığımız bu zenginlik Karaman için büyük bir avantajdır.Halkın çıkarlarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan basın meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren basınımızın, demokrasi için hayati bir öneme sahip olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. İlin sorunlarını kamuoyuna aktaran çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde işleyişine yardımcı olan gazetecilerimizin yorum ve görüşleri ilin atanmış ve seçilmişlerinin de çalışmalarına ışık tutmaktadır. Basının, kamuoyunun sesi olma görevini yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üzerinde tutması, doğru, ilkeli ve objektif habercilik anlayışından ayrılmaması büyük önem taşımaktadır.
Medyanın temel gereksinimi ve işlevinin ‘haberdar’ etmek, bireyler ve kurumlar arasında sağlıklı iletişimin sağlanmasına  vasıta  olmaktır.  Medya  kuruluşlarımızın görevlerini ifa ederken, basın yayın meslek ilkelerine uygun hareket etmeleri halinde, kamuoyu nazarında saygınlıkları daha da artacaktır.‘yorumun haberin önüne geçmemesi’, ‘reyting kaygısı’ gibi sair popülist algıların; basın yayın çalışanlarını gerçek görevlerinden alıkoymaması gerektiği de bir gerçektir.

Her geçen gün değişen, dönüşen, temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere her alanda büyük ilerlemeler kat eden günümüz Türkiye’sinde, medyamız da kendini yenilemeli, çağdaş bir yayıncılık anlayışını benimsemelidir.

Yeri  geldiğinde  çok zor şartlarda çalışmak zorunda kalan basın mensuplarımızın  çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara   gereken    desteği    ve    katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin asli görevleri arasında yer almalıdır.  Bu duygu ve düşüncelerle; gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan ve 10 ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen çalışan gazeteciler gününüzü kutluyor, bu işe emek ve gönül veren tüm çalışanlara; sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor; iyiye, doğruya, güzele, insanlığa hizmet etmek için çalışıp ebediyete intikal eden değerli gazetecilerimizi de şükran ve rahmetle anıyorum”