Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hacıların Duaları ve Bayram Trafik Uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hacıların Duaları ve Bayram Trafik Uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirenlerin dualarının kabul olmasını dilerken, bayramda yola çıkacak sürücülere de trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı selamladı ve birlik ile dayanışma mesajı iletti.

Erdoğan, "Vasıl olduğumuz Kurban Bayramınızı gönülden tebrik ediyorum. Bu mübarek günlerin milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Siyasette oluşan yumuşama ikliminin milletimizin tekrar kucaklaşmasına katkı sağladığını memnuniyetle müşahade ediyoruz. İnşallah hep birlikte gönül gönüle vererek bu bayramı tam anlamıyla bir kardeşlik şölenine dönüştüreceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Gazzelilere Bayram Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail zulmü altındaki Gazze halkına da bayram dileklerini iletti.

Erdoğan, "Gazze'de soykırımcı İsrail'in mezalimi altında idrak eden kardeşlerimin Kurban Bayramını yürekten tebrik ediyor acı çeken zulme ve her gün katliama uğrayan kardeşlerimizin de bir an önce huzura güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyorum" mesajını paylaştı.

Erdoğan, Gazze'ye gönderilen yardımların 55 bin tonu geçtiğini belirtti. İsrail ile tüm ticari ilişkilerin durdurulduğunu vurguladı. Filistin Devleti'nin tanınması için büyük çaba gösterildiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Siyonist şebekenin tüm baskısına rağmen her platformda hakkı adaleti ve adaleti ve barışı savunuyor doğruları cesaretli haykırmaktan çekinmiyoruz. Çocuk katili İsrail’in ve destekçilerinin tüm barbarlıklarına rağmen zaferi inşallah Filistin halkının olacaktır" dedi.

"Enflasyon canavarıyla mücadelede önemli adımlar attık."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Küresel düzeyde artan enflasyonun endişe verici olduğunu vurguladı. Yılın ikinci yarısında olumlu sonuçlar beklediğimizi ifade etti.

Erdoğan, "Aşımıza, işimize, ekmeğimize ortak olan enflasyon canavarından kurtulma sürecine girdik. Enflasyonda yılın ikinci yarısından itibaren inşallah güzel neticeler alacağız. Salgın, savaşlar, küresel krizler gibi sebeplerle tekrar nüks eden enflasyon sorununu geçmişte olduğu gibi tek haneli rakamlara mutlaka indireceğiz" şeklinde konuştu.

Terörle mücadelede kararlılık

Terörle mücadelede kararlılık mesajları veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadele konusunda elde ettiğimiz tarihi kazanımımızdan taviz vermemiz asla söz konusu değildir. 40 yıldır milletimizin kanını ve kaynaklarını sülük gibi emen bölücü terör belasına son verinceye kadar operasyonlarımızı devam ettireceğiz" dedi.

Erdoğan, kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirenlerin dualarının kabul olmasını temenni etti. Bayram süresince seyahat edecek sürücülere trafik kurallarına riayet etmeleri çağrısında bulundu.