Devlet Başvuru Yapana 150 Bin TL Veriyor

Devlet Başvuru Yapana 150 Bin TL Veriyor
Devlet tarafından kesenin ağzı sonuna kadar açıldı. Yapılan açıklama kapsamında o şartı sağlayan kişilere tamı tamına 150 bin TL para vereceğini duyurdu. Verilecek olan para faizsiz olarak verilecek olup tek şartı sağlamanız yeterli olacaktır.

Devlet tarafından yardım eli uzatılmaya başlandı. Gelen açıklama kapsamında devlet, evlenmeyi düşünen kişilere ek ödeme yapacağını duyurdu. Yapılacak olan ek ödemeyle ilgili detaylar netlik kazandı.

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından önemli bir açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklama kapsamında yeni evlenecek çiftlere evliliği teşvik etmesi amacıyla devlet tarafından 150.000 TL faizsiz kredi verileceği açıklandı. 21 Mayıs 2024 tarihiyle verilmeye başlanan bu ödemeler evliliğini resmi olarak kaydettiren kişilere verilecek olup faizsiz olarak sunulacaktır. Sunulan bu kredi devlet destekli olmakla beraber gençlere faizsiz olarak sunulmaktadır. Sunulan bu krediye başvurular e-devlet üzerinden yapılacak olup resmi nikah yapıldıktan sonra başvuru alınacaktır. Resmi nikah kıydıktan sonra en geç bir ay içinde başvuru yaptığınızda başvurunuz onaylanırsa hesaplara 150.000 TL para yatırılacaktır.

Faizsiz kredi

Evlilik Kredisi Detayları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen devlet destekli evlilik kredisi çiftler için resmen avantaj oluyor. Evlenme masraflarının giderek arttığı günümüzde evlenecek olan kişilere 150.000 TL tutarında verilecek faizsiz kredi onlara can suyu gibi gelecektir. Düğün yapma ve yeni ev kurma sürecinde olan kişilerin yükünü hafifletecek olan bu krediden faydalanmak için nikahınız kıyıldıktan 1 ay içerisinde e-devlet üzerinden başvuru yapmanız gerekir. Başvurunuz onaylandığı takdirde para hesabınıza kolayca yatırılıp faizsiz ödemenize imkan tanınacaktır.