Doğu Karadeniz’de Bugün Kuvvetli Sağanak Bekleniyor

Doğu Karadeniz’de Bugün Kuvvetli Sağanak Bekleniyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirtirken, yağışın detaylarına ilişkin bilgi verildi.

Ağustos ayının son günlerine doğru ilerlerken yağış ihtimallerine ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 24 Ağustos saat 08.00 ile 23.59 arasında etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışa ilişkin açıklama yapıldı.

Çok Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Doğu Karadeniz'de bugün etkili olması beklenen yağışın ayrıntılarına ilişkin Meteoroloji'nin resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuruda:

‘’Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Giresun ili ile Trabzon'un batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2/12 saat) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir’’ denildi.