Dr. Mehmet Öz, Uçakta Fenalaşan Yolcuya Müdahale Ederek Övgü Aldı

Dr. Mehmet Öz, Uçakta Fenalaşan Yolcuya Müdahale Ederek Övgü Aldı
Dr. Mehmet Öz, Meksika'ya giden uçakta fenalaşan bir yolcuya portakal suyu vererek müdahale etti; övgü aldı. Geçmişte de bir kişiyi kalp masajıyla hayata döndürmüştü.

Medya doktoru Mehmet Öz, New York'tan Meksika'daki Cabo San Lucas'a giden planlanmış bir uçuş sırasında rahatsızlanan bir yolcuya yardım ederek hayatını kurtardı.

Uçağın kalkışından bir saat sonra meydana geldi ve Dr. Öz, rahatsızlanan yolcuya yardım etti. Geçmişte Cumhuriyetçi Parti'den senatörlük için aday olan ve seçimi kaybeden 64 yaşındaki Dr. Öz'ün müdahalesi büyük takdir topladı.

ABD'nin popüler internet sitesi TMZ'ye konuşan Dr. Öz, "Ben bir düğün için Meksika'ya gidiyordum ve hosteslerin uçakta bir doktor olup olmadığını sorduğunu duydum. Yolcu bir bayılıp bir ayılıyordu yolculuk boyunca. Orta yaşlı sağlıklı bir adamdı ve gerekli müdahaleleri yaptım. Biraz oksijen ve portakal suyu ile kendisine geldi" ifadelerini kullandı.

Dr. Öz, yolcunun kan şekeri düştüğü için portakal suyu sağladığını ifade ederken, ''Oksijen kullandığımız en iyi ilaç" yorumunu yaptı.

ABD medyasına konuşan diğer yolcular, Dr. Öz'ün eğer ihtiyaç duyulursa aranması için telefonunu verdiğini de belirtti.

Dr. Öz, 2021 yılında Newark Havalimanı'nda bayılan bir adamı kalp masajı yaparak hayata döndürmüştü.